SPUŠTENA ZAVJESA NA JOŠ JEDNU SEZONU PREMIERSHIPA: Manchester City ispisao historiju četvrtom titulom u nizu (FOTO, VIDEO)

Odigrano je i posljednje kolo Premier lige Engleske, Manchester City je na svom terenu dočekao ekipu West Hama. Utakmica je završena rezultatom 3:1 i time stigao do četvrte uzastopne titule prvaka Premier lige, što se nikada ranije nije dogodilo. 

  • Sport

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

MANCHESTER CITY - WEST HAM

Domaći fudbaleri Manchester Cityja poveli su iz prve prave prilike na utakmici. Bernardo Silva je uposlio Phila Fodena, koji je pogodio u drugoj minuti utakmice.

U 16. minuti City je ponovno zaprijetio preko Jeremyja Dokua, ali je golman West Hama, Alphonse Areola, dobro reagovao i zaustavio njegov pokušaj. Minut kasnije, Rodri je šutirao iz dobre pozicije, no rezultat je ostao 1:0.

U 18. minuti akcija je krenula od Joška Gvardiola, koji je uposlio Erlinga Haalanda. Najbolji strijelac aktuelnog prvaka odigrao je za Dokua, koji je asistirao Fodenu za njegov drugi gol na utakmici.

U 24. minuti utakmice Bernardo Silva je uposlio Rubena Diasa, koji je odigrao fenomenalan pas za Haalanda. Međutim, Haaland promašuje iz sjajne situacije. Nekoliko minuta kasnije, Kevin De Bruyne je odigrao pas za Erlinga Haalanda, ali u posljednjem trenutku je reagovao defanzivac West Hama i spriječio Haalanda da postigne gol. Nakon toga je zaprijetio Rodri, ali je njegov udarac bez većih problema obranio Areola.

U 43. minuti utakmice, Kudus je nakon kontre sjajno pogodio “makazicama” i smanjio rezultat na 2:1.

Na poluvremenu je rezultat glasio 2:1. U 59. minuti utakmice, Rodri je nakon dodavanja Bernarda Silve šutirao i postigao pogodak za 3:1. Ovo je bio osmi gol u ligi za Rodrija, dok je Bernardo Silva upisao svoju devetu asistenciju.

Gosti su u 88. minuti postigli pogodak preko Souceka, ali je on poništen zbog igranja rukom. Do kraja utakmice nije bilo postignutih golova.

ARSENAL - EVERTON

Arsenal je na svom stadionu, Emirates, dočekao ekipu Evertona i pobijedio rezultatom 2:1. Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda za Arsenal. U prošlom kolu, iako nisu igrali najbolje, ali su slavili na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda rezultatom 0:1, a jedini strijelac te utakmice bio je Trossard, koji je postigao svoj 12. gol u sezoni.

Everton je, s druge strane, u još jednoj dramatičnoj sezoni uspio izboriti opstanak. U prošlom kolu su slavili protiv Sheffielda rezultatom 1:0.

Prva prava prilika na utakmici dogodila se u 32. minuti kada je napadač gostiju, Calvert-Lewin, dobro primio loptu, šutirao, ali je stativa bila saveznik Arsenala. Prvi gol postignut je u 40. minuti kada je Gueye šutirao, a lopta je nekoga zakačila, prevarila Rayu i Everton je stekao prednost sve do 43. minute, kada je Tomiyasu pogodio nakon asistencije Odegaarda. U drugom poluvremenu vrijedi istaći pokušaj Smirth Rowea, koji je u 83. minuti pogodio okvir gola Evertona. U 89. minuti utakmice, Kai Havertz je postigao pogodak i donio svom timu tri boda.

SVI REZULTATI: 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...