POZNATI FINALISTI NBA PLAY OFF-a: "Minnesota" gubila 20 razlike pa napravila senzaciju, „Indiana“ bolja od „New Yorka“

Osim Jokića I Jammala Murraya koji su zajedno ubacili 79 poena "Denver" nije imao raspoloženog igrača. 

  • Sport

  • 20. Maj 2024  

  • 0

Košarkaši "Minnesota Timberwolvesa" drugi su finalisti Zapadne konferencije NBA Lige! Oni su rano jutros u gostima  savladali aktuelne šampione "Denver Nuggetse" sa 98-90 i okončali seriju rezultatom 4-3. U finalu  ih čekaju "Dallas Mawercsi" predvođeni Lukom Dončićem.

Sve do sredine treće četvrtine činilo se da "Denver" ne može izgubiti ključnu utakmicu sezone. Vodili su 20 poena razlike, igrali sjajnu odbranu I imali Nikolu Jokića koji je dominirao pod  koševima.

No, "Minnesota" do kraja toga dijela smanjuje zaostatak na samo jedan poen unatoč jako lošem izdanju njihovog najboljeg igrača Anthony Edwardsa.

U posljednjih 12 minuta, gosti su poveli i  nisu ispuštali vodstvo do kraja utakmice.

Osim Jokića I Jammala Murraya koji su zajedno ubacili 79 poena "Denver" nije imao raspoloženog igrača. 

Sa druge strane,  goste su predvodili Karl Athony Thowns sa 23 poena koliko  je ubacio  i Jaden  McDaniels.

Znatan doprinos velikoj pobjedi dali su Rudy Gobert I Nez Ried.

Nešto ranije sinoć Tyrese Haliburton sa 26 poena predvodio je "Indiana Pacerse" u pobjedi nad "New York Knicksima" 130-109 koja ih je odvela u finale Istoka gdje ih čekaju "Boston Celticsi". Kod domaćina jedini raspoloženi je bio Donte Divinzenzo sa 39 poena.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...