BRANISLAV BORENOVIĆ, LIDER PDP-a, ZA „SB“: Sad je jasno šta se krije iza svega, neka Dodik i njegova bulumenta zaustave izbore, ako imaju petlje…

-Već viđeno mnogo puta, tresla se gora, rodili se miševi i žabice, kazao je Borenović za „Slobodnu Bosnu“.

  • Politika

  • 20. Maj 2024  20. Maj 2024

  • 0

-Ja kao predsjednik Republike Srpske i SNSD-a zalažem se da ne izađem na izbore i na taj način izvršimo bojkot samovoljnog ponašanja Christiana Schmidta, kazao je entitetski predsjednik Milorad Dodik nakon sastanka lidera vladajućih političkih partija sa sjedištem u RS-u.

Lider SNSD-a je kazao kako je “jedan manji broj Srba” glasao za Miličevića, Borenovića, Trivić i Vukanovića, ali da su ih ipak pozvali na sastanak.

“Htjeli smo i njih uključiti u to što je najbolje za Republiku Srpsku. Ali oni ne žele dijalog. Oni su opozicija RS-u”, kazao je Dodik.

No, sasvim je jasno kako su Milorad Dodik i predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić imali dugačije namjere. Pokušaj prebacivanja odgovornosti na opoziciju u RS-u kako bi opravdali svoje učešće na lokalnim izborima, scenarij je koji je unaprijed prozrela opozicija u RS-u, ne odazvavši se na poziv Dodikovog režima.

Na koncu, Dodik i njegovi koalicijski partneri izaći će na izbore koje je raspisala CIK BiH, upravo prema nametnutim tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta, usprkos Dodikovim ranijim stavovima da on ne priznaje Schmidta kao visokog predstavnika.

Lider PDP-a Branislav Borenović potvrdio je za „Slobodnu Bosnu“ kako je sve bilo unaprijed planirano.

-Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu kukati i vaditi se na opoziciju. Ako imaju petlje neka zaustave izbore!

Šta je sa ostavkama gradskih i izbornih komisija koje većinski kontrolišu? Šta je parama za izbore koje je SNSD-ov ministar Amidžić uplatio po Schmidtovim instrukcijama, kontrolišu sve institucije u Republici Srpskoj i skoro sve u BiH pa neka iz zaduže da spriječe izborni proces, imaju sve moguće većine, neka mijenjaju zakone, otkazuju i odlažu izbore ako su face, da budu bar jednom dosljedni, kazao je Borenović te dodao:

-Pootvarali su već podračune za izbore i sve pripremili da se među prvima prijave za izbore. Oni su najzaslužniji za Schmidtove nametnute odluke. Ponavljam, Dodikov režim je isključivi krivac za Schmidtovo nametanje izbornog zakona. Godinama blokiraju domaće donošenje zakona, i sad se zapetljali u vlastitim lažima, progutanim žabama i krokodilima, vrhunac licemjerja i cinizma…

Jasno je kao dan, oni su prvi donijeli odluku da izađu na raspisane izbore, ali se pravi lažna predstava za narod. Već viđeno mnogo puta, tresla se gora, rodili se miševi i žabice, kazao je Borenović za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...