KLUB SMIJENIO TRENERA KOJI JE IZBORIO PUT U EVROPU: Jučerašnjom pobjedom osigurao je plasman u...

(...) kvalifikacije za Konferencijsku ligu naljeto.

  • Šareni svijet

  • 20. Maj 2024  20. Maj 2024

  • 0

Zoran Zekić više nije trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u 1. HNL, Osijek je iznenađujuće otpustio trenera.

Zekiću je ovo drugi mandat na klupi Bijelo-plavih. U klub se vratio 13. oktobra nakon otkaza Stjepanu Tomasu, a Osijek je platio odštetu albanskom Partizaniju kako bi omogućio Zekićev povratak, prenosi Hina.

Zekić je u drugom mandatu vodio Osijek u 27 utakmica. Ostvario je 12 pobjeda, šest remija i devet poraza, a ispao je u četvrtfinalu Kupa. Jučerašnjom pobjedom izborio je plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu ovog naljeto.

Osim Osijeka, u karijeri je još vodio Sheriff-2, Sheriff, Diósgyõr i Slaven Belupo. Voditi će Osijek još jednom u posljednjem kolu protiv Varaždina i nakon toga napušta klub.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...