KOLEGE SA UKC TUZLA OPRAŠTAJU SE OD UBIJENE AMELE: Neka ostane zapisano da si bila čestita, vrijedna, humana osoba...

"Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je jedna uposlenica UKC Tuzla

  • Hronika

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Amela Čičkušić, koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, bila je jedna od omiljenih medicinskih sestara UKC Tuzla među kolegama i pacijentima. Svi uposlenici UKC Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina.

Ameline kolegice opraštaju se od nje putem društvenih mreža. Za nju su imali samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškom periodu pandemije koronavirusa.

“Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je jedna uposlenica UKC Tuzla.

Druge kolegice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena.

“Velika tuga, bol golema. Iskreno saučešće porodici. El-Fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci”, naveli su.

Podsjetimo, novi stravični slučaj desio se u Tuzli kada je muškarac počinio samoubistvo skočivši za zgrade u naselju Stupine.

Uviđajem u stanu preminulog muškarca policija pronašla i tri beživotna tijela.

Muškarac koji je počinio samoubistvo sumnjiči se i za ubistva supruge i dvoje maloljetne djece.

Policija je pronašla tijela žene starosti 34 godine i njeno dvoje djece starosti devet i dvije godine, podaci su iz Tužilaštva TK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...