PROIZVODIT ĆE SE U TRI KLASE: Rusija predstavila novi model Volge

Proizvodnja automobila Volga počet će već ove godine, a od 2025. godine - u režimu punog ciklusa.

  • Auto

  • 21. Maj 2024  

  • 0

Na izložbi Digitalna industrija Rusije po prvi put je predstavljena nova linija automobila marke Volga. Predstavljanje je upriličeno u prisustvu novoimenovanog predsjednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina.

Automobili će se proizvoditi u tri klase: Volga C40 - klasa D limuzina, Volga K30 - klasa C crossover, Volga K40 - klasa D krosover će se proizvoditi na lokaciji automobilskog klastera Nižnji Novgorod.

Sva tri modela koriste savremeni benzinski motor sa 188 konjskih snaga (300 Nm) i sedmostepeni automatski mjenjač. Automobili su opremljeni inteligentnim sistemima za pomoć vozaču, a domaće usluge popularne među ruskim vlasnicima automobila integrirane su u multimedijalni sistem, javlja RIA Novosti.

Proizvodnja automobila Volga počet će već ove godine, a od 2025. godine - u režimu punog ciklusa.

Mišustin je istakao da novi automobili izgledaju moderno. Istovremeno, premijer je skrenuo pažnju na potrebu lokalizacije proizvodnje barem onih mašinskih dijelova koji nisu tehnološki složeni.

"Gdje ti se pravi volan, ja bih volio da volan bude ruski. Nije tako teško kao lokalizacija kutije i svih ostalih elemenata", rekao je šef vlade.

On je podsjetio da je, na primjer, u Alabugi uspostavljena proizvodnja odgovarajućih kompozitnih materijala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...