DOK SE ČEKA ZELENO SVJETLO IZ CENTRALE U ULICI MEHMEDA SPAHE: Iz OO SDA stiže nešto drugačija poruka

MIsle da bi trebali imati svog kandidata za načelnika Općine Novi Grad.

  • Mini market

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Dogovor u Kantonu Sarajevo između Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Stranke za Bosni i Hercegovinu uokviren je, čeka se na zeleno svjetlo iz Centrala te potpisivanje sporazuma.

S druge strane, saopćenje Općinske organizacije SDA Novi Grad objavljeno prethodne sedmice je poslalo nešto drugačiju poruku. Između ostalog, u saopćenju navode kako su mišljenja da SDA kao najjača stranka u Bosni i Hercegovini treba imati kandidate za sve pozicije na predstojećim izborima.

Adnan Efendić, federalni zastupnik i predsjednik Općinske organizacije SDA Novi Grad, ističe za Faktor kako zvaničnog dogovora još nema: "Mi kao općinska organizacija nismo u pregovorima ni sa jednom političkom partijom, da li viši nivoi pregovaraju ili ne, ja zaista to ne mogu potvrditi niti demantirati.

Ali, zvaničnog akta da je dogovorena bilo kakva koalicija, ili da je nešto dogovoreno, nema. Mi, kao općinska organizacija, smo organ i tako i postupamo. Dakle, delegiramo kandidate za listu i općinskog načelnika, sprovdimo unutarstranačku proceduru. Ako se donese neki sporazum, on bi se morao dati i općinskoj organizaciji. Da vidimo šta znači, šta podrazumijeva taj sporazum. Mi nismo dobili nikakav zvaničan akt. Iskren da budem, ne znam ni ko pregovara."

Istakao je kako OO još nije utvrdila prijedlog liste i prijedlog kandidata za načelnika.

"To je još otvorena tema. Mediji su tako prenijeli da ispada da smo mi tu završili priču. Malo se izvuklo iz konteksta. Proces je u toku. Mi smo iznijeli stav Općinske organizacije. Mišljenja smo da svaka OO treba imati kandidata jer SDA je zaista najjača politička stranka", zaključio je Efendić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Faruk Kapidžić kazao je da bi sporazum trebao biti potpisan naredne sedmice.

"Sporazum je pripremljen, treba potvrda od Centrala. Sve je izdetaljisano", naveo je. Nije želio govoriti o detaljima navodeći kako će se u tom slučaju sve iskomplikovati.

"Jako su isprepadani ovi konkurenti. Tako da ne može se ništa znati dok ne bude, ako bude", dodao je: "SDA je velika stranka, demokratska stranka. Kako većina odredi, tako će i biti. Svi rade u tom pravcu i cilju. Ne znam kako je prije bilo, sada je tako."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...