NA STAMFORD BRIDGEU IZNENAĐENJE, A NA OTOKU SE MNOGI PITAJU: Zašto je sada Chelsea smijenio trenera?

Sa Stamford Bridgea su uputili zvanično saopštenje u kojem navode da su sa Pochettinom potpisali sporazumni raskid saradnje, na veliko iznenađenje javnosti u Velikoj Britaniji.

  • Sport

  • 21. Maj 2024  21. Maj 2024

  • 0

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino od večeras više nije menadžer Chelseaja, saopštio je londonski klub.

Sa Stamford Bridgea su uputili zvanično saopštenje u kojem navode da su sa Pochettinom potpisali sporazumni raskid saradnje, na veliko iznenađenje javnosti u Velikoj Britaniji.

Razlaz sa Pochettinom dolazi u trenutku kada je Chelsea konačno uhvatio pravi ritam i završio sezonu na šestom mjestu, što se može smatrati velikim uspjehom s obzirom na sva dešavanja tokom nje.

Pochettino je na klupi Chelseaja proveo jednu sezonu, vodio je tim na 51 utakmici, upisao je 27 pobjeda, deset remija i 14 poraza. Stigao je do polufinala FA Cupa, finala Liga kupa i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Maurizio Pochettino je u sezonu ušao sa jednim potpuno novim timom prepunom talentovanih, ali neiskusnih igrača i trebalo mu je mnogo vremena da uigra tim i pronađe dobitnu formulu. Zato i čudi što su mu se u Chelseaju zahvalili baš sada, a ne nekad ranije tokom sezone kada je ekipa bila u krizi.

Britanski mediji ističu da je razlog završetka saradnje neslaganje Pochettina sa rukovodstvom kluba iz Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...