BURNO U BANJOJ LUCI: Sjednica Narodne skupštine RS-a, Stevandić naknadno u dnevni red uvrstio...

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, takođe po hitnom postupku. 

  • Vijesti

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 1

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) trebali bi danas na sjednici da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, kojim je propisano izjednačavanje poreskog tretmana kamate za kredite korištene za finansiranje projekata od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Na taj način će se omogućiti puni kapacitet realizacije projekta bez nepredviđenih dodatnih troškova, navodi se u obrazloženju Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit koji bi Narodna skupština Republike Srpske danas trebalo da razmatra po hitnom postupku.

Razlog za donošenje ovog zakona jeste oslobađanje oporezivanja kamate i premije osiguranja plaćenih nerezidentu na kredite koje koristi Republika Srpska za projekte od javnog interesa.

"Ovakav porez ne predstavlja obavezu rezidenta Republike Srpske, već nerezidenta, dok je rezident kao isplatilac dužan odbiti iznos poreza i u ime i za račun nerezidenta platiti u budžet Republike Srpske", piše u obrazloženju ovog zakonskog rješenja.

Ukoliko to ne učini, porez pada na trošak rezidenta Republike Srpske koji ne može biti priznat kao rashod u poreskom bilansu.

Na sjednici Narodne skupštine bi se trebale naći još 24 tačke.

Između ostalih, to je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske, svi po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, takođe po hitnom postupku. 

Prva tačka sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će stav prema predloženoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici o kojoj bi Generalna skupština UN trebalo da se izjasni 23. maja, najavio je predsednik NSRS Nenad Stevandić.

Stevandić je rekao da je ova tačka dodata na dnevni red redovne sjednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...