"PRVO SRPSKO GAY VJENČANJE": Fotografija Dodika i Vučića s Porfirijem izazvala salvu komentara na društvenim mrežama

Hoće li Vučić povesti mladu na medeni mjesec u New York - jedan je od komentara

  • Mini market

  • 22. Maj 2024  22. Maj 2024

  • 11

Molitva Bogu, od kojeg se traži da pomogne u sprečavanju osude zločina samo po sebi je groteskno, neljudski. Time se krše svi moralni i vjerski kodeksi, jer svaka religija, pa i pravoslavlje, propovijedaju da smo obavezni suosjećati sa žrtvama zločina i pomoći im. Od vjerskih vođa se očekuje da iskažu pijetet i suosjećanje prema nevinim žrtvama, a ne da budu na strani sile, nepravde i zla.

A upravo je prvi čovjek Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, organizovao i predvodio molitvu kojom je od svevišnjeg tražio da pomogne predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u naporima da spriječi usvajanje rezolucije kojom se osuđuje genocid u Srebrenici i uspostavlja međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida.

Ovoj molitvi su prisustvovali Vučić, ali i njegov neizbježni pratilac, predsjednik RS-a Milorad Dodik. Scena u kojoj Vučić i Dodik pognutih glava stoje pred Porfirijem potakla je korisnike društvenih mreža da zbijaju šale na njihov račun. Jedna od objava na društvenoj mreži X koja je izazvala najviše podsmijeha je uporedila ovu scenu sa vjenčanjem.

- Prvo srpsko istospolno vjenčanje. Mladence je vječao patrijarh Srpske pravoslavne crkve, napisao je jedan korisnik.

Uslijedile su brojne "čestitke mladom paru", a bilo je i onih koji su pokazali dozu "kreativnosti" pri komentarisanju fotografije. - Hoće li Vučić povesti mladu na medeni mjesec u New York.

- Dogodine da zakmeči (beba).

- Vidimo mlada je već trudna, samo su neki od komentara na ovu fotografiju.

image

Komentari na društvenoj mreži X/Printscreen/

image

Komentari na društvenoj mreži X/Printscreen/

image

Komentari na društvenoj mreži X/Printscreen/

image

Komentari na društvenoj mreži X/Printscreen/

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...