O NJEMU BRUJI ITALIJA: Sead Kolašinac osvojio je s Atalantom Europa ligu, imao je...

Trener Atalante Gasperini ga je zamijenio početkom drugog poluvremena.

  • Sport

  • 23. Maj 2024  

  • 0

Atalanta, bh. reprezentatibva Seada Kolašinca (30), deklasirala je u Dublinu ekipu Bayer Leverkusena sa 3:0 i osvojila Europa Ligu.

Ovo je bio prvi europski trofej u historiji za Atalantu.

Kolašinac, koji se tek oporavio od povrede, je počeo susret u startnoj postavi Atalante i u prvom poluvremenu bio jedan od najboljih igrača talijanske ekipe.

Sead je od Sofascore ocijenjen sa 7.0. Imao je 39 dodira s loptom i sedam dobijenih duela sa protivničkim igračima.

Trener Atalante Gasperini ga je zamijenio početkom drugog poluvremena.

Kolašincu je ovo bio četvrti trofej u karijeri. S bivšim klubom Arsenalom osvojio je tri trofeja u Engleskoj.

Sead je postao i prvi bh. nogometaš s europskim trofejem nakon Elvira Rahimića koji je sa moskovskim CSKA osvojio 2005. godine tadašnji Kup UEFA. Prethodno su Elvir Baljić sa Realom i Hasan Salihamidžić s Bayernom osvajali Ligu prvaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...