I NE ČUDI: Novi portret Kate Middleton razočarao obožavatelje kraljevske porodice (FOTO)

Na društvenim su se mrežama pojavili brojni komentari...

  • Show

  • 23. Maj 2024  23. Maj 2024

  • 0

britanski časopis Tatler podigao je prašinu u javnosti i to nakon što je izašao novi broj na čijoj se naslovnici nalazi portret princeze od Walesa, objavljen njoj u čast, no koji su obožavatelji kraljevske porodice dočekali s negodovanjem.

Na naslovnici se nalazi po mnogima pomalo neobična fotografija Kate Middleton, inspirirana njenim pojavljivanjem na prvom državnom banketom nakon što je Charles postao kralj, a za koji je zaslužna britansko-zambijska umjetnica Hannah Uzor.

Kate, koja se povukla s javnih dužnosti nakon što joj je dijagnosticiran karcinom, nije pozirala za ovo umjetničko djelo, već je umjetnica koristila njezine različite fotografije za izradu te jedinstvene slike koju je časopis proglasio "portretom snage i dostojanstva".

Međutim, Kateini obožavatelji njime nisu baš impresionirani, a na društvenim su se mrežama pojavili brojni komentari na tu temu.

"Ne mislite valjda ozbiljno. Ovo nimalo ne nalikuje na nju", "Izgleda kao da ju je nacrtalo dijete", "Neko bi morao hitno zakazati termin za pregled vida jer ko je to, za ime princeze od Walesa?", neki su od komentara.

Prisustvujući svom prvom državnom banketu nakon što je kralj Charles zasjeo na tron u novembru 2022. godine, princeza Kate nosila bijelu haljinu ukrašenu dragim kamenjem, tijaru s dijamantima te dijamantno-biserne naušnice koje su nekada pripadale pokojnoj princezi Diani i to su po mnogima jedini detalji portreta koji se lako prepoznaju.

"Osoba na slici uopće ne nalikuje Catherine. Da ne nosi tu haljinu, ne bih imao pojma tko je", "Je li ovo šala? To nije princeza, to je neka druga žena u njenoj haljini. Također, izgleda mi kao da ima puno kraću kosu. Ova naslovna fotografija ne bi trebala biti ovako objavljena. To je uvreda za princezu Catherine", zaključili su korisnici društvenih mreža.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...