FALI IH, A ONI OPET O PARAMA: Mirni protest zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo

On je istakao da je stanje u zdravstvu odavno loše, a da najveći problem predstavlja nedostatak kadrova.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2024  

  • 0

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je odluku o mirnom okupljanju ispred zgrade kantonalne Vlade kako bi iskazali nezadovoljstvo odnosom prema radnicima u zdravstvu i zatražili isplatu jednokratne pomoći.

Predsjednik kantonalnog Sindikata radnika u zdravstvu Senad Sadiković izjavio je da su pokrenuli inicijativu za protest kada su vidjeli da je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja povećao sebi platu za 30 odsto, iako se zna kakvo je stanje u zdravstvu i kakva je usluga prema pacijentima.

On je istakao da je stanje u zdravstvu odavno loše, a da najveći problem predstavlja nedostatak kadrova.

Kako su naveli iz Sindikata, protesti se organiziraju s ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema radnicima u zdravstvu i njihovim zahtjevom za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo shodno Uredbi o isplati pomoći od poslodavca.

(BHRT)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...