U BAŠTI KNJIŽARE BUYBOOK: Boro Kontić i Sejo Sexon predstavili knjigu "Pamtim to kao da je bilo danas'"

"To je knjiga o pjesmama Seje Sexona i Zabranjenog pušenja, manje-više hronološki..."

  • Kultura

  • 23. Maj 2024  

  • 0

Knjiga "Pamtim to kao da je bilo danas", autora Bore Kontića i Seje Sexona, predstavljena je danas u bašti knjižare Buybook.

Riječ je zapravo o knjizi razgovora koje je Kontić kroz godine vodio sa Sexonom, a tiče se grupe Zabranjeno pušenje i njenih pjesama.

Više o tome je na promociji govorio Boro Kontić.

"Knjiga je zapravo nastala prije nekoliko godina. Razgovarali smo negdje u Sarajevu poslije koncerta i onda je on (Sejo op.a) ispričao jednu stvarno krasnu priču o nastanku jedne pjesme. Onda sam ja rekao da bi to trebali zapisati i da je šteta da takva priča ostane, da je samo on zna. Prošle godine kada je izbio onaj skandal i rasprava (s Neletom op.a.), Sula je objavio listu pjesama koje je on napisao i koje su njegove. Onda sam ja rekao da sad imamo sve njegove pjesme i da možemo pričati. Tako smo sjeli u septembru prošle godine, mislili smo da će to i duže trajati, ali onda kako je ispalo da će grupa krajem 24. maja imati koncert u Sarajevu, pokušali smo da stignemo do tad, jer je najprirodnije da se knjiga pojavi tad", rekao je Kontić i nastavio:

"To je knjiga o pjesmama Seje Sexona i Zabranjenog pušenja, manje-više hronološki. Ja sam u početku mislio da će to biti neki tekst za portal mog Media Centra, međutim, onda smo počeli o Neletu, Elvisu... Čovjek koji se najviše puta spominje u knjizi je Elvis. Tako da samo onda nastavili o aferi, osamdesetim godinama u Sarajevu, ljudima koji su tu bili, koji su pomagali i nisu pomagali Pušenju da krene, a onda kad su krenuli, više ih niko nije mogao zaustaviti", dodao je Kontić.

Riječ je dobio i "koautor" Sejo Sexon.

"Ovom prilikom obavještavam mog estradnog menadžera da je upravo dobio otkaz, jer ja sam postao književnik", našalio se Sexon, koji je s prisutnima podijelio nekoliko anegdota i pročitao dio iz knjige.

Promociju je vodio Elvis J. Kurtović, koji je svojim šalama do suza nasmijao sve prisutne, navodi Radiosarajevo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...