„MILANE, IDI, POPIJ NEŠTO ZA SMIRENJE…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon komentara Milana Tegeltije o glasanju u New Yorku…

"Slobodna Bosna" donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 24. Maj 2024  

  • 2

Smijenjeni predsjednik VSTV-a BiH i bivši savjetnik Milorada Dodika, Milan Tegeltija, komentirao je izglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, nakon čega su uslijedile brojne reakcije.

"Slobodna Bosna" donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

-Bošnjački pol i zapad su od Srebrenice napravili ustvari lakmus papir. Prvo su je politizovali, pa je onda geopolitizovali i stavili u geopolitički ring kao lakmus pair za testiranje odnosa u svijetu i na kraju dobili porazan rezultat. Trčiš trčiš trčiš pa zeleno pa opet tako!

108 od 192 zemalja svijeta nije dalo svoj glas za rezoluciju o Srebrenici. Ne samo da je porazno za SA političare i sponzore rezolucije, nego su ovim degradirali svoje pozicije i doživjeli ozbiljnu devalvaciju svog političkog kapitala na kojem su bazirali svoje politike u BIH.

Kad rezoluciju iza koje su stale najmoćnije sile zapad i aktivno je promovisale ne podrži 108 od 192 država u svijetu, to mnogo govori o svjetskom geopolitičkom prestrojavanju i uspostavi novog geopolitičkog odnosa sila u svijetu. Današnje glasanje je ogroman poraz zapada, poručio je očajni Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...