SLOVENCI USVAJANJE REZOLUCIJE NAZVALI HISTORIJSKIM TRENUTKOM: "Posvećenost sjećanju na dostojanstvo žrtava genocida..."

Generalna skupština UN-a je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, 19 je bilo protiv, 68 suzdržano.

  • Regija

  • 24. Maj 2024  

  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije nazvalo je “historijskim trenutkom" usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

“Generalna skupština UN-a usvojila je Rezoluciju o Međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine, među čijim sponzorima je i Slovenija. Ovaj historijski trenutak potvrđuje posvećenost međunarodne zajednice godišnjem sjećanju na dostojanstvo žrtava genocida, koji je odnio najmanje 8.372 života”, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije na društvenoj mreži X.

Generalna skupština UN-a je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, 19 je bilo protiv, 68 suzdržano. Većina zemalja članica UN-a odlučila je da se 11. juli svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

federalna.ba/AA

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...