PLENKOVIĆ NA MUKAMA: Domovinski pokret ne da Pupovcu ni jednu funkciju!

Upitan znači li to da HDZ ne smije glasati za Pupovca, Peternel je poručio da ga se “može izabrati, ali to onda nije vladajuća većina”.

  • Regija

  • 24. Maj 2024  

  • 0

Odbor za izbor i imenovanja u petak je podržao sastave radnih tijela Hrvatskog sabora, no s dnevnog reda je povukao izbor predsjednika Odbora za nacionalne manjine jer se DP usprotivio mogućem izboru Milorada Pupovca na tu dužnost, zaprijetivši da bi to ugrozilo vladajuću većinu.

U četvrtak navečer medijskim prostorom se pronijela informacija da HDZ i dalje želi Pupovca na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, čemu se oštro usprotivio DP.

Predsjednik Kluba DP-a Igor Peternel poručio je kako je to potpuno neprihvatljivo i nije u skladu s koalicijskim sporazumom koji su dogovorili s HDZ-om, gdje je glavni uvjet bio da srpska stranka SDSS Milorada Pupovca ne može biti dio parlamentarne većine ni Vlade.

Upitan znači li to da HDZ ne smije glasati za Pupovca, Peternel je poručio da ga se “može izabrati, ali to onda nije vladajuća većina”.

“Duboko vjerujem da HDZ ipak neće ugroziti vladajuću većinu”, rekao je Peternel.

Kako se neslužbeno doznaje, Klub nacionalnih manjina razmatra mogućnost da Veljko Kajtazi bude predsjednik odbora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...