BOSANAC DEMOLIRAO ŽELJANU ZOVKO: "Ono što je rekla u Jutarnjem listu je skandalozno i pokazuje svu bešćutnost HDZ-a!"

"Gospođu Zovko bih također podsjetio i da je izraelska vojska dosad ubila više od 35.800 Palestinki i Palestinaca, a među njima više od 8000 djece te da cilj u ratu ne može opravdati sva sredstva, kao što to gospođa Zovko sugerira."

  • Regija

  • 24. Maj 2024  24. Maj 2024

  • 9

Željana Zovko, europarlamentarka iz redova HDZ-a, dala je intervju Jutarnjem listu, u kojem je, između ostalog, govorila i o situaciji u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze.

Zovko je, između ostalog, izjavila:

"Posrijedi je potpuno politiziranje Međunarodnog kaznenog suda, a odgovor koji su na to dali Amerikanci pokazuje apsurd da Međunarodni kazneni sud žrtvu i zločinca tretira na isti način. Zaboravili smo na činjenicu da je više od stotinu otetih Izraelaca još uvijek u rukama terorista. Mi stalno govorimo o izgladnjivanju Gaze, ali ne vidim da je itko gladan. Sada ulazi četiri puta više pomoći nego što je ušlo 7. listopada 2023. kada je Hamas napao naselja na jugu Izraela."

Reakcije su bile brojne na njenu izjavu, a na redakcijski mail Jutarnjeg lista stigla je i reakcija Gordana Bosanca na, kako kaže, skandaloznu izjavu HDZ-ove europarlamentarke. Bosanac je, podsjetimo, nosilac liste stranke Možemo! na predstojećim europarlamentarnim izborima, a reakciju prenosimo u cijelosti.

"Izjava Željane Zovko pokazuje bešćutnost HDZ-ove politike prema Palestini i ignoriranje patnje civila u Gazi. Pozivam gospođu Zovko da se informira, da se ispriča ljudima u Gazi i da povuče svoju izjavu. Zatvaranje očiju pred činjenicama sigurno neće doprinijeti rješenju sukoba i trajnom miru za Palestince i Izraelce koji, siguran sam, svi želimo.

Jer svatko tko želi može se lako informirati o krajnje alarmantnom stanju u Gazi. Cindy McCain, šefica UN-ove agencije Word Food Programme, je početkom svibnja stanje na sjeveru Gaze opisala kao ‘glad općih razmjera‘. Tedros Adhanom Ghebreyesus, šef Svjetske zdravstvene organizacije, u ožujku je objavio kako djeca u Gazi umiru zbog pothranjenosti, nedostatka ispravne vode i bolesti. Catherine Russell, šefica UNICEF-a, jučer je objavila kako su djeca u Gazi u sve većem riziku od smrti uslijed pothranjenosti i dehidracije, naglasivši da teška pothranjenost kod male djece za rezultat može imati nepovratnu kognitivnu i fizičku štetu. Samantha Power, šefica Agencije za međunarodni razvoj SAD-a, je prije tjedan dana izjavila kako je u dva tjedna prije toga ulazak hrane u Gazu usporio na opasno niske razine: ‘u Gazu je dnevno ušlo jedva 100 kamiona pomoći, značajno manje od 600 koliko je potrebno svaki dan da bi se adresirala opasnost od umiranja od gladi‘.

Gospođu Zovko bih također podsjetio i da je izraelska vojska dosad ubila više od 35.800 Palestinki i Palestinaca, a među njima više od 8000 djece te da cilj u ratu ne može opravdati sva sredstva, kao što to gospođa Zovko sugerira.

Upravo zbog toga, cijelo vrijeme pozivamo Vladu RH na veći angažman oko uspostave prekida vatre, povrata taoca i izgradnje trajnog mira", napisao je saborski zastupnik Gordan Bosanac, prenosi Jutarnji list. 

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...