SJAJNI SLOVENAC PONOVO DOMINIRAO: Luka Dončić trojkom u posljednjim sekundama doveo „Dallas“ do pobjede, a „Minnesotu“ na rub ispadanja

„Dallas“ je poveo sa 2-0 u seriji koja se nastavlja  sa dvije utakmice na njihovom parketu. 

  • Sport

  • 25. Maj 2024  

  • 0

Fantastični Luka Dončić odveo je svoje „Dallas Mawericse“ do još jedne pobjede protiv „Minnesota Timberwolvesa“ u finalu Play offa Zapadne konferencije NBA Lige. Tri sekunde prije kraja utakmice Dončić je dalekometnim šutom pogodio trojku i doveo svoj tim do vodstva 109-108 kojeg domaća ekipa nije uspjela promijeniti u preostalom vremenu.

Dončić je ubacio 32 poena, imao 13 asistencija i 10 skokova. U drugom poluvremenu mu se pridružio Kyrie Irving sa 20 poena, a značajan doprinos u velikom trijumfu dali su i Daniel Grafford  sa 16 i Derreck Lively sa 14 poena bez ijednog promašaja iz igre.

„Minnesota“ je odigrala sjajno prvo poluvrijeme. Vodili su i sa 18 poena razlike, iako njihovi ključni igrači Karl Anrthony Towns i Anthony Edwards nisu bili na svojoj razini. Briljantan je bio Nez Ried koji je ubacio 7 od 9 pokušaja za tri poena.

No, u drugom poluvremenu gosti iz Dallasa su strpljivo stizali zaostatak i meč doveli u dramatičnu završnicu. Dončić je preuzeo odgovornost i sa nekoliko genijalnih asistencija i pobjedonosnom trojkom riješio utakmicu.

„Dallas“ je poveo sa 2-0 u seriji koja se nastavlja  sa dvije utakmice na njihovom parketu. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...