CURE DETALJI DRAME ISPRED TRŽNOG CENTRA U SARAJEVU: Sarajevska policija identificirala muškarca koji je nasrnuo na ženu i dijete jer je na sebi imalo…

Iz MUP-a su dodali da je dežurni tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

  • Hronika

  • 25. Maj 2024  25. Maj 2024

  • 4

Sarajevska policija identificirala je 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je u Sarajevu napao ženu čiji su inicijali SV i njenog maloljetnog sina koji je nosio majicu s natpisom “Delije sever”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Srni je rečeno da je SV u četvrtak oko 18.45 sati telefonski obavijestila policiju da je nju i sina napao nepoznati muškarac u prostoru tržnog centra u Ulici Vrbanja.

“Radeći na dokumentiranju i rasvjetljavanju ovog kaznenog djela, policijski službenici su identificirali 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršilac ovog kaznenog djela i prema kojem će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužitelja”, naveli su iz kantonalnog MUP-a.

Iz MUP-a su dodali da je dežurni tužilac ovaj događaj okvalificirao kao kazneno djelo “nasilničko ponašanje”.

Podsjetimo, majka je rekla kako je sa sinom napadnuta ispred SCC-a jer su nosili majicu sa obilježjima Crvene zvezde.

“Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. 'Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrijediću te, skidaj'. Djetetu je bilo neprijatno da skine majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom”, kazala je majka djeteta.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...