NEVJEROVATAN ISTUP MINISTRA RAME ISAKA: "Pa sam ja prije godinu dana, ako se sjećam, s gospodinom Nikšićem..."

Predsjednik Narodnog europskog saveza (NES) Nermin Ogrešević, iako priznaje da trenutna vlada funkcionira na "tankoj većini", ne potvrđuje intenzivne razgovore o ulasku NES-a u Vladu. 

  • Vijesti

  • 26. Maj 2024  26. Maj 2024

U posljednje vrijeme spekuliralo se o mogućoj rekonstrukciji Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, prema kojoj bi iz vladajuće koalicije izašli HDZ 1990 i stranka "Snaga naroda", dok bi ušla stranka Narodni europski savez (NES).

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izjavio je za RTV Herceg Bosne da su ove spekulacije apsurdne i neozbiljne.

"Dok se lomi država i dok je pitanje kako će ona uopće završiti, hoće li biti secesija, kako će sve ovo skupa završiti za rezoluciju, Izborni zakon, netko da se bavi pitanjem Devedesetke u Vladi Federacije, to je za mene apsurdno. To je Neozbiljno, pokvareno i licemjerno, ali sam siguran da te rekonstrukcije neće biti. To nam jamči naš legitimitet u Zastupničkom domu i Domu naroda Federacije BiH", rekao je Cvitanović.

Ministar unutarnjih poslova Ramo Isak iz stranke "Snaga naroda" također je odbacio mogućnost promjene sastava Vlade. 

"To su neke željene određene političke opcije. Ova parlamentarna većina ostat će do kraja mandata i još malo duže. Mene od 2018. smjenjuju pa i onda kad je imenovana ova Vlada, rekli su da ću biti ministar samo 30 dana pa sam ja ono, ako se sjećam , nakon godinu dana zajedno s gospodinom Nikšićem presjekao onu tortu“, kazao je Isak.Predsjednik Narodnog europskog saveza (NES) Nermin Ogrešević, iako priznaje da trenutna vlada funkcionira na "tankoj većini", ne potvrđuje intenzivne razgovore o ulasku NES-a u Vladu. 

"Znamo da ova Vlada funkcionira na, rekao bih, tankoj većini i sigurno da to sve skupa izaziva određene spekulacije. U ovom trenutku mi ne možemo reći da nešto intenzivno razgovaramo, a ako bi bili u prilici, naravno da bi promislili i razmislili jesu li okolnosti takve i sam sadržaj, da bi mi uopće mogli sudjelovati u nekoj eventualnoj većini", rekao je Ogrešević.

Vezane vijesti

trenutak ...