6,3 STEPENA PO RICHTERU: Razorni zemljotres pogodio otočku zemlju, epicentar u…

Epicentar je bio na dubini od 29 kilometara.

  • Hronika

  • 26. Maj 2024  

  • 0

Zemljotres jačine 6,3 stepena po Richterovoj skali pogodio je jutros otočku državu Vanuatu u južnom Pacifiku, ali nije bilo upozorenja na cunami niti izvještaja o materijalnoj šteti ili žrtvama.

Epicentar zemljotresa bio je 83 kilometra sjeverozapadno od glavnog grada Port Vile, na dubini od 29 kilometara, saopćio je Američki geološki zavod.

Pacifički centar za upozorenje na cunami sa sjedištem na Havajima saopćio je da nema rizika od cunamija, javlja Reuters.

Vanuatu se nalazi na pacifičkom vatrenom prstenu, luku seizmičkih rasjeda oko Tihog okeana, gdje se događa veći dio zemljotresa i vulkanske aktivnosti u svijetu.

Prije godinu dana je zemljotres jačine 7,7 stepeni Richterove skale izazvao je cunami na obali Vanuatua, ali nije pričinjena šteta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...