HADŽIFEJZOVIĆ PITAO ONO ŠTO SE NIKO NE USUĐUJE: "Kakav vam je to uspjeh, čime sebe hvali Lagumdžija?!" (VIDEO)

Genocid u Srebrenici, kao i u Ruandi, traži konsenzus, jedan glas čitavoga svijeta - rekao je Hadžifejzović

  • Mini market

  • 26. Maj 2024  

  • 24

Urednik Face televizije Senad Hadžifejzović sinoć je u svojoj emisiji žestoko kritikovao Zlatka Lagumdžiju, ambasadora BiH pri UN, kao i tvorce i kosponzore Rezolucije o Srebrenici zbog rezultata glasanja o tom dokumentu u Generalnoj skupštini UN.

Hadžifejzović je otvoreno pitao sve koji su se zalagali za usvajanje Rezolucije o Srebrenici: “Kakav vam je to uspjeh?"

– 84 glasa za rezoluciju je malo. Malo je to glasova za veliki, najveći zločin, genocid. Devetnaest glasova protiv je mnogo, 68 država suzdržano, to je previše, 21 država nije glasala, također, previše. Od 193 zemlje 109 nije bilo “za” rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspjeh?! Genocid u Srebrenici, kao i u Ruandi, traži konsenzus, jedan glas čitavoga svijeta. I čime sebe hvali Lagumdžija? – upitao je Hadžifejzović.

– Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava organizacija islamskih zemalja nisu uspjele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on. Čak 38 kosponzora i to najvažnijih, najsnažnijih država jedva je uspjelo da izlobira, ubijedi i to mjesecima još samo dodatnih 46 zemalja, a on se hvali – poručio je na kraju Senad Hadžifejzović. 

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...