BURA U GRADU NA DRINI: Svađa oko stana za zastupnicu, nacionalna mržnja, ili nebriga o borcima

Došlo je i do tužbe za raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje.

  • Politika

  • 26. Maj 2024  26. Maj 2024

  • 0

Posljednjih dana na društvenim mrežama se vodi žestok politički rat u Goraždu. Povod je dodijela stana na korištenje delegatkinji u Domu naroda F BiH Branki Cvijetić, koji je nakon prozivki navodno odbila. Došlo je i do tužbe za raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje.

- U svojstvu Predsjednika kluba poslanika stranke Novi Početak u Skupštini BPK Goražde predao sam u Upravu policije Goražde “Prijavu za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje “!! Pomenuta prijava se odnosi za izazivanje nacionalne i vjerske mržnje nad delegaticom u Domu naroda Federacije BiH i poslanicom u Skupštini BPK Goražde iz reda srpskog naroda gospođicom Brankom Cvijetić, javno je objavio Senad Hubjer.

Prema njegovim tvrdnjama 24.05.2024.godine osobe Aldijana Subašić- Smajilhodžić i Behudin Bujak su na svojim facebook profilima objavili postove u kojima su degradirali, ponizili, vjerski i nacionalno ugrozili, te doveli u opasnost po život delegaticu u Domu naroda FBiH i poslanicu u Skupštini BPK Goražde Branku Cvijetić.

Dalje u prijavi stoji da su imenovana Subašić-Smajilhodžić i Bujak u svojim facebook objavama i komentarima bukvalno pozivali između ostalog najranjivije kategorije stanovništva, šehidske porodice, ratne vojne invalide, kao i ostale građane bošnjačke nacionalnosti na linč poslanice Cvijetić, te samim tim ugrožavajući joj slobodu kretanja i bezbjednost u Gradu Goraždu i BPK Goražde, prenosi Ljudski.ba.

Prozvana Smailhodžić koja je nedavno napustila Našu stranku i prešla u redove SDP-a koji sa Novim početkom čini dio vladajuće koalicije u BPK Goražde odgovorila je na vijest o podnošenju prijave.

- Ćutati na nepravdu nikada nije i neće biti moj izbor! Oni koji me poznaju znaju da sam uvijek bila borac, čak i onda kad sam stajala sama.Odrasla u ovom gradu, svoj posao obavljam časno i pošteno bez ijedne mrlje u karijeri, dijete poginulog borca, supruga branitelja ove nam države, majka studenta, i u tišini sam prošla kroz brojne bolne faze svog života.I šta se sa nama ovakvima desi? Dođu tamo neki neljudi umisle da su neko i nešto i podnesu prijavu punu klevete i neistine!- napisala je Smailhodžić.

Oglasio se i Bujak tvrdeći da ništa nije rekao što bi na nacionalnoj osnovi ugrozilo Branku Cvijetić. Poručio joj je da slobodno šeta "hertojskim Goraždem" u kojem je ona bila važnija da dobije stan od njega koji je šehidsko dijete.To je uradio svojim narodnim izričajem.

- Ja sam isto ko šehidsko djete tražijo isti stan, đe mi je Bojan Krunič (ministar za urbanizam u Vladi BPK Goražde) obećo, đe imam i svjedoke čim bude prazni. Pročitajte kako gospodin Hubjer u objavi kaže da je žena kroz sport više valjala gradu nego, ko moj babo šehid i ja sa 55 mjeseci rova. Poštujem njen agažman za koji je plaćena dobro, nek joj on, ili klub kupe stan, i molim Senada Hubjera da me tuži i da pokaže tu moju nacijonalnu pobunu, đe sam ja ružnu rječ reko na ženu, a ko građanin grada heroja Goražda imam pravo da govorim istinu, napisao je Bujak.

Prije toga Hubjer pisao o "krivici" Branke Cvijetić.

Kriva je što je odbila milionske ponude za svoj glas u Domu naroda FBIH i što je direktni krivac za izbor rukovodstva Federacije BiH, a potom i Vlade FBiH na čijem čelu su kadrovi SDP-a, da ovog Ernestovog SDP-a!! Kriva je i što nije prihvatila finansijsku ponudu za neku drugu koaliciju ili vladu BPK, nego što je ova sad opet na čelu sa Ernestovim SDP-om!! Kriva je što je u budžetu Vlade BPK za 2023.godinu tražila finansijska sredstva za parket u dvorani, a odakle joj to pravo da ona traži, kako neko napisa u komentarima u jednoj od “patriotskih”objava, pa ona dolazi iz agresorsko-genocidnog naroda i odakle joj pravo da dira parket star 30 godina u dvorani u našem Goraždu!! Kriva je što se ponudila da obezbjedi privremeni smještaj za svoje koleginice iz sportske ekipe tako sto će kompletan stan adaptirati, sanirati, opremiti o svom trošku i omogućiti im boravak u njemu dok su u Goraždu na treninzima i utakmicama!! Kriva je što je iz Sokoca, odnosno “agresorsko-genocidnog “naroda i kao takvoj odakle joj pravo da igra već 10 godina u jednom “bošnjačkom“ klubu i da živi već 10 godina u Gradu Heroju i da ga voli više nego većina njegovih stanovnika!! K riva si Branka,jesi!!-napisao je Hubjer.

Raspravu je pokrenula Smailhodžić sljedećim tvrdnjama.

- Kad se formirala ova nova vlada bila sam skeptična, drugi su govorili da sačekam tek su počeli, ali su se moje sumnje ispostavile kao tačne. Pisala sam ja i ranije o osobi sa Sokoca koja u herojskom Goraždu dobi 671 glas, ode u Dom naroda po preko 5.000 KM i to bez izgovorene riječi. Znala sam da smo svakakvi ali da će ta ista osoba u istom herojskom Goraždu dobiti i stan na korištenje, e to stvarno nisam. Ako je istina da je dotična Branka Cvijetić i to na dan usvajanja Rezolucije o genocidu dobila stan pored toliko drugih kojima je potrebniji SRAMITE SE, jer i mene je sram ko nas predstavlja .O borcima, šehidskim porodicama, invalidima, soc.ugroženim, mladima, obrazovanima navodno brinete samo kroz spomen pred izbore. Ja se iskreno nadam da će ovaj narod bojkotovati i neće više nikada podržati male privatne stranke koje su kupile na prevaru svoje glasove i dovele i dale sva prava Cvijetićima, suprugama, rođacima, nepismenim itd...Jadno i sramno!-istakla je Smailhodžić.

Pozicija SDP-a u kantonalnojh Skupštini je nejasna obzirom da je gradonačelnik Goražda i predsjednik KO SDP-a tvrdio kako nisu dio većine, ali su njihovi zastupnici odbili postupiti u tom pravcu. Podršku novoj kolegici javno je dao Alen Selimović iz Gradske organizacije SDP-a.

- Članovi SDP Goražde i Gradonačelnik grada Goražda Ernest Imamović nikada nisu bili obojeni nacionalnom mržnjom i podjelama, naprotiv, SDP će uvijek biti na strani socijalne pravde i borbe protiv korupcije, nepotizma, kriminala, nepravde bez obzira iz koje stranke dolazili i kako se izjašnjavali. Socijalna nepravda nema niti imena niti prezimena.Kriminal nema nacionalni predznak u SDP-u i uvijek ćemo biti na strani socijalne pravde.SDP Goražde osuđuje svaki vid stavljanja "mete na čelo" našim članovima o tome kako pozivaju na linč zastupnice u skupštini Bosansko-podrinsjkog kantona. Članovi SDP nikada nisu pozivali na bilo koji vid nasilja, već su samo ukazivali na nepravdu koja se desila u prethodnim danima u našem gradu, međutim neki misle da u tome nema nikakvih problema i neregularnosti. Također SDP Goražde biće jasan, direktan i konkretan, također ovom prilikom SDP Goražde osuđuje sve one koji na licemjeran i prijeteći način šalju poruke članovima naše partije, prenio je stav stranke Selimović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...