UDRUŽENJE ŽRTAVA ODGOVORILO GRLIĆ-RADMANU: "Mi ne izjednačavamo, mi iznosimo sudski utvrđene činjenice..."

Obavještavamo Vas da knjigu planiramo promovirati i u Srbiji i Hrvatskoj i bit ćete pozvani na promociju.

  • Društvo

  • 27. Maj 2024  

  • 1

Odgovor na zahtjev bivšeg ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić Radmana stigao je od strane Udruženja žrtava rata i svjedoka genocida i udruženja " Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa".

-Poštovani Ministre,

Dana 26.05.2024. godine u Stocu, Bosna i Hercegovina, reagovali ste na održanu promociju knjige: ”Srbija i Hrvatska  u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni Hercegovini” i naveli  da knjiga promoviše narativ koji iskrivljuje činjenice i historijsku istinu.

Izdavači knjige su: Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje  Pokret Majki enklava Srebrenica i Žepa, a knjiga  je zasnovana na sudski utvrđenim činjenicama, odnosno presudama Haškog tribunala, istog onog suda koji je Antu Gotovinu, generala HV ( Hrvatske vojske ),  oslobodio odgovornosti za ratni zločin.

Istog suda koji je presudio Veselina Šljivančanina, Milana Martića, te istog suda koji je presudio Karadžića, Mladića i mnoge druge za počinjeni genocid u Srebrenici na osnovu tih presuda je i donešena Rezolucija u Generalnoj Skupštini UN, čiji je Republika Hrvatska sponzor (nadamo se da ste pročitali tekst Rezolucije).

U prilogu dopisa Vam dostavljamo knjigu “Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegovini” i molimo Vas da, ukoliko nađete bilo šta što nisu sudski utvrđena činjenica da nam na to  ukažete, ili da nam uputitite  javno izvinjenje i javno podržite  naslijeđe MKSJ/MRMKS.

Obavještavamo Vas da knjigu planiramo promovirati i u Srbiji i Hrvatskoj i bit ćete pozvani na promociju.

Mi ne izjednačavamo, mi iznosimo sudski utvrđene činjenice, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...