UKRAJINCI NAPALI RUSE MOĆNIM AMERIČKIM RAKETAMA: Stanovnici koji žive u blizini mjesta udara...

(...) objavili na društvenim mrežama kako je izbio požar.

  • Svijet

  • 27. Maj 2024  

  • 0

Večeras su čule eksplozije u Lugansku, nakon čega je u okupiranom gradu izbio požar.

“Ukrajinski nacionalisti izveli su još jedan raketni napad na Lugansk kasetnom municijom", napisao je na svom Telegram kanalu Leonid Pasečnik, šef okupiranog dijela Luganske oblasti kojeg je imenovala Rusija. 

Na mjesto događaja izašli su pripadnici ruskog Ministarstva za izvanredne situacije, policajci i hitna pomoć. Podaci o šteti i žrtvama se utvrđuju. Operativne službe priopćile su za TASS kako prema preliminarnim informacijama ima ozlijeđenih. 

"Ukrajinske trupe napale su predgrađe Luganska. Preliminarno, ima ozlijeđenih", navele su operativne službe. Dopisnik RIA Novosti s mjesta događaja javio je kako se u Lugansku čulo više eksplozija, ali da se detalji još uvijek razjašnjavaju. 

Dodao je da se napad dogodio oko 21:05 sati po moskovskom vremenu. Stanovnici koji žive u blizini mjesta udara objavili na društvenim mrežama kako je izbio požar. 

Šire se fotografije i snimci koji prikazuju veliki oblak plamena. Nepotvrđene informacije govore kako su Ukrajinci u napadu koristili moćne američke raketa ATACMS.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...