PREDIZBORNI DEBAKL KAKAV VUČIĆ NE PAMTI: Rukovodstvo SNS-a ucjenjuje gradonačelnika ovog grada

Todoroviću je saopšteno da ukoliko lista „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“ ne bude osvojila 55 odsto na predstojećim izborima, on neće biti gradonačelnik već će to mjesto popuniti neko drugi.

  • Regija

  • 28. Maj 2024  28. Maj 2024

  • 2

Nakon što je hala Košarkaškog kluba Borac ostala poluprazna na mitingu SNS-a u Čačku, prema saznanjima portala Nova.rs sve je izvjesnije da njihov kandidat Milun Todorović neće biti gradonačelnik poslije 2. juna, čak i da SNS zabilježi pobjedu.

U subotu je u Čačku, organizovan predizborni miting SNS-a i njihovih koalicionih partnera, a skupu je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iako se očekivalo da će sportska hala kraj Morave biti ispunjena do poslednjeg mjesta i da će nešto više od 6.500 građana pozdraviti Vučića nakon "žestoke borbe za nacionalne interese u New Yorku", to se nije desilo. Zapravo, sala je ostala poluprazna, a brojno stanje nisu uspjeli da poprave ni ljudi koji su došli iz drugih mjesta, odnosno iz Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Guče i Ivanjice.

Zbog toga je predsjednik Izvršnog odbora SNS-a, Darko Glišić, po završetku mitinga održao sastanak sa kandidatom za gradonačelnika Čačka, Milunom Todorovićem.

Todoroviću je saopšteno da ukoliko lista „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“ ne bude osvojila 55 odsto na predstojećim izborima, on neće biti gradonačelnik već će to mjesto popuniti neko drugi.

Također, prema posljednjim istraživanjima rejting te liste u Čačku iznosi deset procenata manje, odnosno 45 posto.

Da se situacija u Čačku ne smiruje ni poslije tri dana govori to da su jučer hitno u taj grad stigli prvo Darko Glišić, a potom i premijer i predsjednik SNS-a Miloš Vučević, kako bi obavili još jedan razgovor sa Milunom Todorovićem.

Radnici Javnih preduzeća, predškolskih ustanova, vojne fabrike „Sloboda“, dobili su direktive koliko njih mora doći na skup.

Iste naloge su dobili i predstavnici sportskih klubova koje je u funkcionerskoj kampanji obilazio Todorović. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...