NEBO SE SASTALO POSLIJEPODNE: Nevrijeme ostavilo ogromne štete u Bosanskom Novom

Podsjetimo, dijelove opštine Bosanski Novi juče je u popodnevnim časovima zahvatilo nevrijeme, a bujice su zaplavile jedan stambeni i više poslovnih prostora te usjeve.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2024  29. Maj 2024

  • 0

Ekipe Civilne zaštite i Teritorijane vatrogasno-spasilačke jedinice Bosanski Novi su na terenu radi sanacije štete u naseljima Ravnice i Dobrljin koju je juče u popodnevnim časovima prouzrokovalo nevrijeme, rekao je Bojan Lukač, zamjenik načelnika opštine.

"Najveći broj šteta je bio u području mjesnih zajednica Ravnice i Dobrljin, a najviše na poljoprivrednim usjevima, veliki dio poljoprivrednih površina iznesene su na lokalni put", kazao je Lukač i kazao da je na području ove opštine palo 62 litra kiše po metru kvadratnom.

"U dva, tri privredna objekta je ušla voda, i u jedno domaćinstvo je ušla voda, jedno 20, 30 centimetara", kazao je Lukač.

Dodao je se trenutno zaprimaju prijave i drugih seoskih sredina o zaplavljenim usjevima i oštećenim lokalnim putevima.

Podsjetimo, dijelove opštine Bosanski Novi juče je u popodnevnim časovima zahvatilo nevrijeme, a bujice su zaplavile jedan stambeni i više poslovnih prostora te usjeve.

Dijelove opštine Bosanski Novi nevrijeme je zahvatilo i u ponedjeljak, 20. maja, a najviše štete bilo je u naselju Ravnice, gdje je led intenzivno padao 20 minuta.

Kako je rekao Lukač, nevrijeme koje je prošlog ponedjeljka zahvatilo Novi Grad napravilo je velike štete, najviše na poljoprivredi.

"Mada su stanovnici već bili počeli sa prosijavanjem poljoprivrednih kultura, ali ovo juče što se desilo dodatno je otežalo cijelu situaciju", kazao je Lukač.

Ističe da opština Bosanski Novi sama neće moći izaći iz ove situacije bez pomoći.

"Moraćemo tražiti pomoć od Vlade Republike Srpske, ali i od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, da bi se pomoglo ljudima", kazao je Lukač. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...