NA TURBETU SEDAM BRAĆE NAPISALI PORUKU "ŠIRK": Oglasio se sarajevski imam Muhamed Velić

O skrnavljenju ovog posjećenog sarajevskog turbeta oglasio se imam Muhamed Velić na Facebooku.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2024  

  • 1

Nepoznati počinioci išarali su Turbe sedam braće u sarajevskom naselju Bistrik, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

O skrnavljenju ovog posjećenog sarajevskog turbeta oglasio se imam Muhamed Velić na Facebooku:

"Vandali su sprejom išarali jednu od znamenitosti Staroga Grada u Sarajevu - turbe Sedam braće, naravno, ostavili su pseudočistunci i poruku! Ovo što su uradili je vandalizam i nikakvo Bogu drago djelo, jer ovo mjesto koje su napali i vandalizirali je mjesto sadake (gdje se sadaka daje), a ne mjesto molitve. Sadaka se u ime Boga može dati bilo gdje, pa i na ovome mjestu, naravno, a širk može biti i u haremu Kabe ako se neko moli i traži pomoć od nekoga drugoga mimo Allaha Jedinoga. Sramota i bezobrazluk! I pitanje je šta je sljedeće! Allah da sačuva!", napisao je Velić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...