O NJEMU BRUJI TURSKA: Edin Džeko bi zbog jednog čovjeka mogao napustiti Fenerbahce...

Sportski direktor Intera Piero Ausilio je nedavno za talijanske medije govorio o odlasku Džeke iz milanskog kluba.

  • Sport

  • 30. Maj 2024  

  • 0

Edin Džeko (38) bi nakon samo jedne sezone mogao napustiti redove turskog Fenerbahcea.

Fener je u nedavno završenoj sezoni osvojio drugo mjesto u turskoj Superligi iza velikog rivala Galatasaraya, a klub iz Istanbula će tokom ljeta možda dobiti novog predsjednika.

Turski Sabah javlja da Aziz Yildrim, protivkandidat aktuelnom predsjedniku Aliju Kocu, planira dovesti belgijskog napadača Romelua Lukakua ukoliko bude izabran za predsjednika.

Mediji u Turskoj navode da bi dolazak Lukakua, koji trenutno nastupa za Romu, značio i odlazak Džeke.

Ako se to dogodi, onda bi Džeko ponovo zbog Lukakua mogao promijeniti sredinu jer je prošlog ljeta zbog napadača iz Belgije morao napustiti Inter.

Sportski direktor Intera Piero Ausilio je nedavno za talijanske medije govorio o odlasku Džeke iz milanskog kluba.

“Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno.

Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio veoma dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama. Thuram bi svakako stigao.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...