JEZIVO: Pod haubu automobila se zavukla zmija, tri dana su je izvlačili, a onda je uslijedilo novo iznenađenje...

Svoj plijen davi (radi se o manjem plijenu poput ptica, šišmiša, štakora, miševa, guštera...)

  • Hronika

  • 30. Maj 2024  

  • 0

Jedan kravosas, predstavnik najveće vrste zmija, udomaćio se na splitskom Spinutu. U subotu navečer uvukao se ispod haube automobila parkiranog u tamošnjoj garaži i zadržao se tri dana, sve dok ga u ponedjeljak ujutro nisu izvukli vatrogasci.

Kako je ispričao vlasnik automobila, kravosasa je primijetila njegova susjeda u subotu navečer i odmah mu javila što se događa. Pozvana je policija, a zatim i vatrogasci, ali je vlasnik automobila u tom trenutku bio na putovanju, što znači da nije bilo načina da se kravosasa izvuče jer je automobil bio zaključan.

Čovjek se s putovanja vratio u nedjelju navečer i odmah je ponovno pozvao policiju i vatrogasce. Čini se da se kravosasu svidio novi smještaj jer je još jednom uspješno odolio pokušajima izvlačenja. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, vatrogasci su odlučili da će zmija u automobilu provesti još jednu večer.

Svanuo je ponedjeljak i akcija izvlačenja, odnosno njen treći nastavak, napokon je urodila plodom, a sve zahvaljujući dvojici vatrogasaca koje je dopao ovaj terenski zadatak.

- Ovo pričam kako bi ostali građani obratili malo pozornost, jer očito zmija ima...Nisu opasne, ali nije ih ugodno vidjeti, posebno ako ste s djetetom. Naravno, moram pohvaliti i intervenciju vatrogasaca, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju vlasnik automobila,  i dodao da mu zbog nepozvanog gosta još uvijek nije svejedno sjesti za volan.

Naime, radi o zmiji koja je, iako naoko zastrašujuća zbog svoje veličine, u biti potpuno bezopasna. Svoj plijen davi (radi se o manjem plijenu poput ptica, šišmiša, štakora, miševa, guštera...) i nije otrovnica pa razloga za strah zaista nema.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...