NASTAVLJA S MANIPULACIJOM REZOLUCIJE: Vučić naredio simpatizerima da dođu u majicama s natpisom 'Nismo genocidan narod'

Dva i po sata prije nego što počne miting izborne liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" gdje će se obratiti predsjednik Srbije i nekadašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić po kom se i lista zove, biće organizovano okupljanje onih koji želi ili moraju, kako sami kažu.

  • Regija

  • 30. Maj 2024  

  • 11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u Nišu u dvorani "Čair" održati veliki završni predizborni skup pred nekoliko hiljada svojih pristalica za koje je pripremio posebne "upute". 

Naime, brojni zaposleni u javnim preduzećima juga Srbije, Gradskoj upravi i Komunalnoj policiji iz Niša, predstavnici mjesnih i drugih odbora i članovi i simpatizeri SNS-a okupljaće se danas u 14:30 u parku Čair kako bi organizovano krenuli ka hali "Čair" gdje u 17 sati počinje završna konvencija naprednjaka na kojoj će govoriti član SNS-a i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Članovima stranke stigli su detaljna uputstva o ponašanju i oblačenju, ali i majice sa natpisom "Mi nismo genocidan narod".

Dva i po sata prije nego što počne miting izborne liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" gdje će se obratiti predsjednik Srbije i nekadašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić po kom se i lista zove, biće organizovano okupljanje onih koji želi ili moraju, kako sami kažu.

"Okupljanje za završni miting u hali Čair je u 14:30 kod "Željinog" igrališta. Molim sve prijavljene da dođu i ne kasne. Zajedno krećemo sa mjesta okupljanja i idemo ka ulazu koji je rezervisan za naš mjesni odbor", piše u prepisci jednog SNS odbora.

Osim tačnih lokacija okupljanja, poslati su precizno uputstvo ponašanja i dres-code.

Nema odvajanja i ulaska posebno, svi ulazimo na jedan ulaz, a to je kolski ulaz kod biletarnice. Svi moramo da budemo obučeni u nešto bijelo u gornjem dijelu. Kada uđemo, svi prijavljeni će telefonom biti provereni da li su u hali. Nema izlaska i ustajanja sa mjesta prije nego što predsjednik Vučić završi govor - piše.

Prema nezvaničnim infromacijama, zaposleni u Gradskoj upravi i Komunalnoj miliciji dobiće bijele majce sa natpisom "Nismo genocidan narod".

Osim zaposlenih u niškim preduzećima i upravama, u halu "Čair" treba da stignu i sa drugih strana Srbije.

Prema informacijama zaposlenih, jedno preduzeće iz Paraćina "planira da dovede cijeli kolektiv danas u Niš", kao i jedna škola u Aleksincu.

Ovo nije prvi put da SNS ili predsjednik Vučić "isprazne" javna preduzeća jer svaki miting zahtijeva i snage koje autobusima ili drugim prevoznim sredstvima stignu gde stranka traži.

Danas je posljednji dan predizborne kampanje jer u ponoć kreće šutnja, a dolazak u Niš najavio je predsjednik Srbije Vučić još prije 10 dana kada je rekao da bi "teško podnio da ne pobjede u Nišu jer je u poslednjih 10 godina proveo više vremena u Nišu nego svi predsjednici i premijeri od 1945. godine na ovamo".

Naveo je i da je u Nišu kompletno nova lista jer "moraju da pokažu veću brigu za ljude".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...