DA NAM ČOVIĆ NEŠTO ŠAPNE NA UHO: Očekuje šest mandata za HDZ i novi izbor Željane Zovko...

(...) u Evropski parlament.

  • Politika

  • 30. Maj 2024  

  • 0

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je očekivanje da će odziv na europske izbore u BiH biti velik, a lista HDZ-a Hrvatske osvojiti šest mandata, te da će se tamo ponovno naći i Željana Zovko što bi bilo, kako smatra, od pomoći BiH na europskome putu.

“Mislim da ćemo u BiH imati sličan odziv kao na izbore za Hrvatski sabor kako bi gospodin Andrej Plenković koji predvodnik liste imao makar šest mjesta u Europskom parlamentu”, rekao je Čović u četvrtak u Mostaru na upit o očekivanja od europskih izbora. Pojasnio je kako posljednjih desetak dana obilazi BiH zajedno s europarlamentarkom Željanom Zovko kako bi skrenuo pozornost na važnost europskih izbora, prenosi Hina.

“Uvjeren samo da će naša europarlamentarka Željana Zovko ostati u novome sazivu. Preznačajno je za sve nas da imamo jedan glas koji razumije odnose u BiH u Europskom parlamentu”, istaknuo je čelnik HDZ-a BiH.

Najavio je kako će sljedećeg tjedna u Mostaru u sklopu izborne kampanje za izbore za Europski parlament te na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH Mostara sudjelovati i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Upitan o tome kako deblokirati institucije BiH što je kulminiralo nakon poteza vlasti Republike Srpske, nametanja odluka od strane međunarodne administracije i donošenja UN-ove Rezolucije o Srebrenici, Čović je istaknuo kako će hrvatski dužnosnici voditi ‘povezujuću’ politiku.

“Ima dovoljno onih koji žele rasturiti ovo društvo i ponovno izazvati sukobe. Upravo zbog ovog svetog mjesta, politiku treba voditi da nikada više ne bude rata”, rekao je Čović na obilježavanju obljetnice Hrvatskih branitelja i Dana HVIDRA-e Grada Mostara.

Posljednjih tjedana državne institucije BiH su u krizi. Od formalne odluke o otvaranju pristupnih pregovora s BiH nije donesen nijedan reformski zakon koji je uvjet da bi BiH dobila datum za organiziranje Međuvladine konferencije između EU i te zemlje što se smatra formalnim početkom pregovora.

Čelnik RS-a Milorad Dodik zbog donošenja Rezolucije o Srebrenici najavio je čak i početak razdruživanja toga entiteta od BiH, što su izrijekom kao mogućnost odbacili iz administracije SAD-a, EU-a i utjecajnijih zemalja. Nekoliko bošnjačkih dužnosnika je pak poručilo kako bi pokušaj odcjepljenja Republike Srpske od BiH vodilo novome ratu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...