STIGLA POTVRDA IZ PALAČE: Hoće li Kate Middleton predvoditi omiljenu paradu? (FOTO)

Kralj Charles prošle je godini prvi put u ulozi britanskog monarha predvodio paradu "Trooping the Colour", no ove godine zbog bolesti će sve pratiti iz kočije.


  • Show

  • 30. Maj 2024  

  • 0

Kate Middleton na tradicionalnoj paradi "Trooping the Colour" trebala je imati jednu od vodećih uloga u skladu svojem statusu u vojsci, no iz Buckinghamske palače potvrdili su očekivano - princeza od Walesa ove se godine neće pojaviti.

Uslijed bolesti i preventivne kemoterapije, Kate Middleton dane provodi u opuštajućem okruženju doma, uz povremene posjete Sandringhamu u čijem zelenilu i prirodi uživa s djecom i suprugom Williamom, i dalje ostajući podalje od susreta s javnosti.

Stoga nikoga nije začudila obavijest iz Palače prema kojoj će oboljela princeza propustiti ovogodišnju proslavu, posebno nakon što je kraljevski insajder otkrio kako je njen kalendar do kraja godine posve prazan.

Objavljeno je i kako će Kateinu ulogu pukovnice garde na probi "Colonel's Review" preuzeti general-pukovnik James Bucknall.

Vijest je stigla kao potvrda ranije promjene na stranicama vojske na kojima su se prodavale ulaznice, a prvobitno je pisalo da će upravo Kate biti među članovima kraljevske porodice u glavnim ulogama. Kensingtonska palača brzinski je reagirala te je na zahtjev ova obavijest uklonjena pa je već i tada bilo jasno da se princeza od Walesa na paradi neće pojaviti.

 

Saznalo se, prenosi Tportal,hr, i kako će usprkos teško zdravstvenom stanju kralj Charles biti prisutan na manifestaciji, ali umjesto na konju, sve će pratiti iz kočije u društvu kraljice Camille.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...