NAKON 26 GODINA OWENSOVE ŽENE SE VRAĆAJU: Warner Bros. najavio nastavak filmskog klasika iz 1998.

Uživajte u ovom "otkačenom" starom traileru koji "Practical Magic" prikazuje kao vrstu čudne romantične komedije "ljubimo muškarce i oni umiru", uključujući puno pjesama koje uopće nisu u filmu.

  • Show

  • 11. Jun. 2024  

  • 0

Nakon 26 godina Owensove žene se vraćaju. Warner Bros. najavio je nastavak filmskog klasika iz 1998., “Praktična magija”, sa Sandrom Bullock i Nicole Kidman koje su u pregovorima o povratku-piše za Variety.com Merdiht Woerner.

U prvom su filmu Bullock i Kidman glumile čarobnice iz obitelji Owens, koje se upliću u nadnaravnu zavjeru nakon što Bullock (nenamjerno) drogirala i ubijea Kidmanina nasilnog bivšeg dečka (Goran Višnjić). Prisiljenje su oživjeti njegovo tijelo.

Film je režirao Griffin Dunne, a adaptacija je istoimenog romana Alice Hoffman iz 1995. godine. Originalni film važi za voljeni klasik, nezaobilazan u sezoni tajnovitih priča za ljude koji se stvarno zanimaju za taj žanr.

Akiva Goldsman će napisati scenarij za novi film, a očekuje se da će Bullock i Kidman producirati zajedno s Denise Di Novi.

Obožavatelji su počeli šuškati o budućnosti "Praktične magije" u nedjelju, kada je u ponoć na TikToku objavljena najava - kao neslužbeni poziv na scenu "ponoćnih margarita" iz prvog filma - da je film sada dostupan digitalno i moguće ga je gledati na Maxu. Ali velika vijest sačuvana je za ponedjeljak ujutro, kada je otkriveno da je "Practical Magic 2" službeno u pripremi.

Još 2019. godine, HBO Max je tražio spinoff seriji "Praktična magija", nazvanu "Rules of Magic", temeljenu na romanu Alice Hoffman. Ta je serija na kraju nestala u Hollywoodskoj magli, ali u srcima obožavatelja i dalje živi.

Film prati žene iz obitelji Owens, skupinu čarobnica koje su blagoslovljene nadnaravnom moći, ali i proklete od strane njihove matrijrhije. Nakon što ju je napustio ljubavnik, trudna i sama, Maria Owens bacila je čaroliju na sebe da više nikada neće osjetiti ljubavnu bol. Prema predaji “Praktične magije” i članu glumačke ekipe Stockardu Channingu, “Kako je njezina gorčina rasla, čarolija se pretvorila u kletvu. Prokletstvo za svakog muškarca koji se usudio voljeti Owensovu ženu.”

U priču se uključuju Bullock i Kidman, dvije sestre koje se uporno trude razbiti to prokletstvo i osloboditi sebe od doživotnog zlobnog tračanja svojih sugrađana.

Originalni film obiluje jedinstvenom vrstom vlastite magije, od savršene muzike Alana Silvestrija (prva naznaka u Warner Bros. najavi ranije ove sedmice na internetu) do načina na koji je Dunne snimio nadnaravne radnje Owensa, pa skoro doslovno. Osim toga, muzički je soundtrack prepun stvarnih čarobnica, uključujući Stevie Nicksinu snimku "Crystal" i "If You Ever Did Believe", zajedno s Joni Mitchellinom "A Case of You".

Uživajte u ovom "otkačenom" starom traileru koji "Practical Magic" prikazuje kao vrstu čudne romantične komedije "ljubimo muškarce i oni umiru", uključujući puno pjesama koje uopće nisu u filmu.

federalna.ba/varirty.com

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...