TREĆE POLUVRIJEME FINALA LIGE PRVAKA: Igrači Reala i Borussije zamalo se nisu potukli na treningu njemačke reprezentacije

Da u vatru nije uskočio pomoćni trener Sandro Wagner i na vrijeme razdvojio dvojicu sukobljenih igrača ko zna kako bi se sve završilo.

  • Zabava

  • 11. Jun. 2024  11. Jun. 2024

  • 0

Vatreno je bilo u ponedjeljak na treningu nogometne reprezentacije Njemačke. Bild prenosi kako je zaiskrilo između Antonija Rüdigera (31) i Niclasa Füllkruga (31) u toj mjeri da su se zamalo i potukli. Da u vatru nije uskočio pomoćni trener Sandro Wagner i na vrijeme razdvojio dvojicu sukobljenih igrača ko zna kako bi se sve završilo.

Kako prenose njemački mediji, nogometaš Real Madrida i Borussije Dortmund nekoliko su se puta tokom trening utakmice našli u duelu za loptu. Čitavo vrijeme bilo je verbalnih dobacivanja i bilo je samo pitanje vremena kada će prerasti u nešto više.

Međusobna netrpeljivost u nekom trenutku eskalirala je u međusobno naguravanje, ali je brzom reakcijom spriječen skandal.

Ubrzo nakon toga uslijedila je stanka za osvježenje, a prema pisanju Bilda oba igrača bila su prilično uznemirena.

Rüdiger je podrugljivo zapljeskao i ostatak treninga odradio s kondicijskim trenerom, vjerojatno da se smiri. Hoće li selektor Julian Nagelsmann sankcionirati svoje reprezentativce i kako ostaje za vidjeti. Većih posljedica ne bi trebalo biti jer Rüdiger i Füllkrug inače se odlično slažu. Štoviše, u obraćanju medijima netom uoči treninga napadač Borussije nahvalio je defanzivca Reala.

"Osjećam se jako ugodno kada su Antonio Rüdiger i Jonathan Tah na terenu. Sjajno je što imamo tako jake stopere koji nam daju na sigurnosti", kazao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...