SAVELJIĆ SE PRISJETIO UTAKMICE PROTIV HRVATSKE U BEOGRADU: "Pio sam pivo sa Šukerom i Bobanom 1999. na Marakani, kod..."

(...) ekonoma Crvene zvezde.

  • Šareni svijet

  • 11. Jun. 2024  11. Jun. 2024

  • 0

Niša Saveljić (54), bivši nogometaš Partizana i reprezentacije Srbije i Crne Gore, prisjetio se utakmica najvišeg rizika protiv Hrvatske neposredno nakon okončanja rata. Saveljić je Crnogorac koji je igrao za reprezentaciju državne tvorevine svoje domovine i Srbije u kvalifikacijama za Euro 2000. Tada su u kvalifikacionoj grupi bile njegova reprezentacija i Hrvatska.

To je prvi i jedini put nakon rata da su reprezentacije tih dviju država bile u istoj grupi. Njihove utakmice 1999. na Marakani i Maksimiru pratile su ogromne tenzije i jednako takve mjere osiguranja. Ulog je također bio velik jer Hrvatska i SiCG igrale su za odlazak na Euro. Srbi i Crnogorci uspjeli su proći, a Hrvatska, tada treća na svijetu, nije išla na Euro premda su utakmice završile bez pobjednika - 0:0 u Beogradu i 2:2 u Zagrebu.

Saveljić, sada direktor škole nogometa u Americi, ovako se za Blic prisjetio nezaboravnih utakmica protiv Hrvatske. Onu u Beogradu obilježio je nestanak struje usred meča. Tada su se igrači Hrvatske bili prestrašili što su u mraku usred neprijateljske atmosfere, ali su im domaći igrači prišli, smirili ih i garantovali im zaštitu.

"Sjećam se svih utakmica. I onih takozvanih manjih i onog dvomeča s Hrvatima. Interesantno, poslije utakmice s Hrvatskom u Beogradu zajedno smo pili pivo. Boban, Šuker, Soldo… Svi zajedno smo bili kod Zvezdinog ekonoma Stoleta, on nam je donio pivo. Na kraju iz svake priče, pa i negativne, izvučemo nešto pozitivno. A znamo kakva se atmosfera tada pravila u Hrvatskoj i Jugoslaviji", rekao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...