NIHAD SARAJKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA KS: Sumnjiči da je jučer oko 16,50 sati na Vilsonovom šetalištu...

(...) usmrtio 39-godišnjeg muškarca.

  • Hronika

  • 11. Jun. 2024  11. Jun. 2024

  • 0

Nihad Sarajkić (1992), osumnjičeni da je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu usmrtio Anela Kršu (1985) predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica ove pravosudne institucije.

Iz Tužilaštva KS su naveli da je Sarajkić osumnjičen za krivično djelo ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

“Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita tužilac, odlučit će o daljim mjerama. Nihad Sarajkić se sumnjiči da je jučer oko 16:50 sati na Vilsonovom šetalištu usmrtio 39-godišnjeg muškarca”, istakla je Bavčić.

Nakon uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac, na mjestu ubistva je pronađeno 16 čahura i pištolj.

“Izdata je naredba za obdukcijom tijela stradalog nakon koje ćemo znati koliko je metaka pogodilo oštećenog”, poručila je Bavčić.

Navela je i to da se istraga nastavlja kako bi se utvrdio i motiv ubistva. U okviru istrage se saslušavaju svjedoci, a naređena su i vještačenja kao i druge radnje dokazivanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...