HELEZ POSRAMIO VUČIĆA: "Preporučujem mu da se malo bavi svojim narodom, penzija u Srbiji je 326 maraka...!" (VIDEO)

"Po stoti put ponavljam kao ministar odbrane Bosne i Hercegovine – nikada nećemo dozvoliti da se bilo koji pedalj džave Bosne i Hercegovine odcjepi", kazao je ministar Helez.

  • Mini market

  • 11. Jun. 2024  11. Jun. 2024

  • 2

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Zukan Helez gostovao je u večerašnjem programu televizije Hayat. 

Uz zahvalnost za direktnu i nesebičnu pomoć Vlade Velike Britanje čijom je donacijom u skladu sa NATO standardima renovirana kasarna Rajlovac, ministar Helez je još jednom istakao da građani naše domovine mogu biti mirni i sigurni i da nema govora o tome da bilo ko može da odvoji i jedan pedalj Bosne i Hercegovine.

"Najprije bih se još jednom htio posebno zahvaliti lordu Peachu, koji je specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan, za njegov današnji dolazak. Sredstvima koja su nam bila uručena opremili smo na najsavremeniji način i u skladu sa NATO standardima objekat straže kako ga mi zovemo, čime smo postigli potpunu sigurnost, a zbog boljeg kvaliteta sredstava u kasarni mogli smo i neke od vojnika prebaciti i usmjeriti na neke druge poslove. Još jednom korisitm priliku da se zahvalim i Vladi Velike Britanije", na početku je naveo ministar odbrane Helez, a potom prokomentarisao i poruke za vikend održanog "svesrpskog sabora":

"Ja to vidim kao jedan žal za ono što se nedavno desilo na generalnoj skupštini UN i mislim da je ovo znak nemoći Vučića, a pri tom je po prvi put predsjednik Srbije izašao na čistac. Do sada je on bio čovjek sa dva lica jer je pričao sa Dodikom i predstavnicima Crne Gore koji bi dolazili kod njega sa jednim jezikom, a drugim jezikom predstavnicima međunarodne zajednice. Ipak, ovim se događajem ofirao i pokazao pravo lice i izvršio pokušaj tihe agresije na Bosnu i Hercegovinu. Oni nemaju snagu koju su imali devedesetih i ne mogu više ništa puškom uradit, sad je to pokušaj paprinate agresije na Bosnu i Hercegovinu. Doneseni zaključci nemaju nikakvu vrijednost niti obavezu, to je za njihove mase. Ja opet i ovdje želim da poručim nikada neće doći do cijepanja države Bosne i Hercegovine i ako se to pokuša - to je sukob. Ovdje odgovorno tvrdim da se zna ko bi u tom sukobu da narodski kažem izvukao deblji kraj", kazao je Helez. 

Također je ponudio i svoje riješenje i potrebne naredne korake:

"Umjesto da mi podnesemo apelaciju Ujedinjenim narodima i kažemo da se Rs više tako ne može zvati pri čemu ne govorim ništa protiv naroda koji živi tamo, ali ona nije samo srpska. Znamo da je nastala agresijom, genocidom, nastala je progonom, paljevinom, silovanjem i logičan slijed stvari nakon usvojene rezolucije je to da mi tražimo, a nije isključeno da nećemo tražit - da se promjeni naziv Republike Srpske", naglasio je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

Helez je pozvao predsjednika Srbije Vučića da se brine o svom narodu i svojim penzionerima.

"U pripremi za ovo gostovanje vidio sam da je najniža penzija u Srbiji 326 maraka, u Bosni i Hercegovini 570 jer je u Rs nešto ispod 300 maraka. Poručujem tim liderima da malo misle o svom narodu, ukoliko ga vole, a da se okane Bosne i Hercegovine. Po stoti put ponavljam kao ministar odbrane Bosne i Hercegovine – nikada nećemo dozvoliti da se bilo koji pedalj džave Bosne i Hercegovine odcjepi", kazao je ministar Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...