Svijet
TRUMP ŠOKIRAO NETANYAHUA: "Ne očekuj to više od nas!"
Prije 1h0
Po potrebi, prilagodite količinu namirnica.
Gastro
13. Jul. 2024 13. Jul. 2024
0
Odlične vijesti u vezi burrita - možete ga pripremiti unaprijed i zamrznuti te po potrebi izvaditi iz frižidera, a u njega možete zapravo staviti šta god poželite.
Navedeni recept samo je prijedlog koji će vam dati inspiraciju te se odnosi na 4 porcije, odnosno 4 burrita pa po potrebi možete prilagoditi količinu namirnica.
Sastojci:
4 jaja
4 manje kobasice za pečenje (ili dvije veće)
pola konzerve graha
šoljica narendane gaude
4 tortilje
2 paradajza
pavlaka
Priprema:
1. Ispržite kobasice na tavi i uklonite ih sa strane nakon što ste ocijedili mast.
2. Umutite jaja i stavite ih na istu tavu.
3. Kad se krenu peći, dodajte pola šoljice pavlake, te začinite solju i biberom.
4. Nastavite miješati dok jaja nisu gotova (3 - 5 minuta).
5. Na tortilju stavite grah, narezane kobasice, jaja, sir i paradajz.
6. Zarolajte tortilje i sve stavite u posudu za pečenje i pokrijte.
7. Pecite na 180 stepeni u rerni 12 - 15 minuta.
8. Poslužite odmah ili zamrznite - možete ih držati u zamrzivaču do mjesec dana.
Prijatno!:)
Svijet
TRUMP ŠOKIRAO NETANYAHUA: "Ne očekuj to više od nas!"
Prije 1h0
Sport
TRANSFER JE ZAVRŠEN: Dedić na naslovnicama portugalskih novina (FOTO)
Prije 1h0
Sport
PORAZ NJEMAČKOG PRVAKA: Benfica slavila nad Bayernom, s prvog mjesta ide u narednu rundu Svjetskog klupskog prvenstva, pogledajte sažetke... (VIDEO)
Prije 2h0
Ekonomija
PUTPUNI SUNOVRAT JEDNE OD NAJAČIH KOMPANIJA U RS-u: Dobit pala za 140 miliona maraka!
Prije 2h0
Gastro
NA BRZINU, OD GOTOVE JUFKE: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt...
23. Jun. 20250
Gastro
POSLUŽITI OHLAĐENO: Danas pravimo domaće tufahije prema staroj recepturi...
22. Jun. 20250
Gastro
S JAJIMA I NA MASLINOVOM ULJU: Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili...
Prije 9h0
Gastro
VRUĆE JE I NIKOM SE NE DA DUGO STAJATI PORED ŠPORETA: Napravite tortellone s paradajzom i mozzarellom u umaku od...
23. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.