Regija
POPLAVA FALSIFIKATA: Otkriveno još 14 lažnih diploma
Prije 12 min0
Od dobijenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.
Gastro
23. Avg. 2024 23. Avg. 2024
0
Donosimo vam recept za ukusnu pileću maslenicu.
Sastojci za tijesto:
kašičica soli
500 gr brašna
kašičica kvasca
300 ml mlake vode i mlijeka
2 kašike maslinovog ulja
kašičica meda
Za punjenje:
pavlaka za kuhanje
500 gr šampinjona
2 komada pilećih fileta
250 gr sira po izboru
pola kisele pavlake
300 gr edamera
malo origana
Za premazivanje:
1 jaje
malo mlijeka
Priprema:
1. U vodu i mlijeko dodajete kašičicu meda i dobro promiješate. U to dodajete kvasac, promiješajte i ostavite malo da "odmori".
2. Brašno je potrebno posoliti i dodati mu nadošli kvasac s dodatkom od dvije kašike maslinovog ulja. Sve to dobro promiješati i ostaviti da odstoji na toplom mjestu. Od dobijenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.
3. Sitno isjeckajte filete i pržiti na ulju, a nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku. Šampinjone pomiješati sa sirom. Sve to sjedinite i napravite fil.
4. Ivice tijesta premažite jajima pa filujte smjesom od piletine. Nakon toga poklopiti drugim krugom tijesta i dobro pritisnite.
5. Na kraju premazati smjesom od mlijeka i jaja.
6. Rernu zagrijati na 200 stepeni i peći dok fino ne porumeni.
Prijatno!:)
Regija
POPLAVA FALSIFIKATA: Otkriveno još 14 lažnih diploma
Prije 12 min0
Regija
MINISTARSTVO ODBRANE HRVATSKE: Hrvatski državljani iz BiH neće ići u hrvatsku vojsku
Prije 15 min0
Vijesti
DODIKOV PORTPAROL SE IZLANUO: "Podržali smo Trumpa da bi RS prestala biti američka meta"
Prije 21 min0
Vijesti
SAVEZ PENZIONERA U FBiH TVRDI ZA "SB": U januaru penzije po novom, povećanje i veće nego se govori, prava penzionera...
Prije 22 min0
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Jeftina i ukusna pita zadovoljit će i najizbirljivije...
08. Nov. 20250
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač i oduševite ukućane...
09. Nov. 20250
Gastro
GORDON RAMSAY O POPULARNOM TRENDU: "Nema šanse da ćemo to uvesti kako biste se do 22:30 osjećali manje kao debeli..."
Prije 4h0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
Prije 7h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.