Regija
VANJSKOPOLITIČKI ANALITIČAR DENIS AVDAGIĆ: "Nalazimo se na problematičnom prostoru, s nestabilnostima u BiH i na Kosovu..."
Prije 14 min0
Jelo koje će vas odmah oduševiti i postati redovno na vašem kuhinjskom stolu.
Gastro
05. Sep. 2024
0
Danas pravimo hercegovački klasik - japrak. Jelo koje će vas odmah oduševiti i postati redovno na vašem kuhinjskom stolu.
Sastojci:
Mljeveno meso - 450 gramaRiža - 70 gramaCrveni luk - 2 glaviceBiber - 1 kašičicaParadajz sos - 1 kašikaMaslinovo ulje - 3 kašikePeršun - 1/2 šoljeKopar - 1/2 šoljeSol - Po željiVinova loza - 25 listovaHljeb - po željiJogurt - po željiLimunov sok - 3 kašikeInstrukcije:
U jednoj od kuhinjskih posuda sjedinite meso, rižu, luk, sol, biber, peršun, kopar i 1.5 kašiku maslinovog ulja.
Pomiješajte paradajz sos sa 3 kašike tople vode, dodajte u smjesu s mesom, pa sve izmiješajte.
Ukoliko koristite svježe listove, kuhajte ih 2 minute u proključaloj vodi, iscijedite, pa ostavite da se ohlade.
Ako koristite konzervirane, potopite ih u hladnu vodu i zadržite jedan sat.
Na pripremljene listove stavite po 1 kašiku fila, urolajte ih, pa poredajte u šerpu čije ste dno prethodno prekrili pocijepanim listovima, kako bi se spriječilo zagaranje jela.
Dodajte oko 400 ml vode, malo maslinovog ulja i iscijeđeni limunov sok.
Poklopite posudu i kuhajte jelo 45 minuta na umjerenoj temperaturi.
Poslužite uz hljeb i jogurt.
Regija
VANJSKOPOLITIČKI ANALITIČAR DENIS AVDAGIĆ: "Nalazimo se na problematičnom prostoru, s nestabilnostima u BiH i na Kosovu..."
Prije 14 min0
Društvo
VANREDNO U MOSTARU: Nakon odluke Gradsko vijeće Mostara, oglasio se Rahimić...
Prije 19 min0
Vijesti
BOŽO KOVAČEVIĆ, BIVŠI AMBASADOR RH U MOSKVI: Rusija koristi Dodika i situaciju u BiH da bi širila svoju...
Prije 28 min0
Hronika
CRNO JUTRO NA BH. CESTAMA: Јedna osoba smrtno stradala, automobil udario u stub, ogromne kolone vozila...
Prije 43 min0
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
14. Sep. 20250
Gastro
SVAKA SOL NIJE ISTA: Evo šta trebate znati prije nego što idući put posegnete za soljenkom
14. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
Prije 20h0
Gastro
ZA DORUČAK ILI VEČERU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Danas pravimo nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, specijalitet koji obožavaju sve generacije...
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.