Vijesti
OZBILJNA UPOZORENJA DELEGATA U DOMU NARODA PSBiH: Potiče se propadanje BHRT-a jer simbolizira državnost BiH
Prije 7 min0
Jelo koje će vas odmah oduševiti i postati redovno na vašem kuhinjskom stolu.
Gastro
05. Sep. 2024
0
Danas pravimo hercegovački klasik - japrak. Jelo koje će vas odmah oduševiti i postati redovno na vašem kuhinjskom stolu.
Sastojci:
Mljeveno meso - 450 gramaRiža - 70 gramaCrveni luk - 2 glaviceBiber - 1 kašičicaParadajz sos - 1 kašikaMaslinovo ulje - 3 kašikePeršun - 1/2 šoljeKopar - 1/2 šoljeSol - Po željiVinova loza - 25 listovaHljeb - po željiJogurt - po željiLimunov sok - 3 kašikeInstrukcije:
U jednoj od kuhinjskih posuda sjedinite meso, rižu, luk, sol, biber, peršun, kopar i 1.5 kašiku maslinovog ulja.
Pomiješajte paradajz sos sa 3 kašike tople vode, dodajte u smjesu s mesom, pa sve izmiješajte.
Ukoliko koristite svježe listove, kuhajte ih 2 minute u proključaloj vodi, iscijedite, pa ostavite da se ohlade.
Ako koristite konzervirane, potopite ih u hladnu vodu i zadržite jedan sat.
Na pripremljene listove stavite po 1 kašiku fila, urolajte ih, pa poredajte u šerpu čije ste dno prethodno prekrili pocijepanim listovima, kako bi se spriječilo zagaranje jela.
Dodajte oko 400 ml vode, malo maslinovog ulja i iscijeđeni limunov sok.
Poklopite posudu i kuhajte jelo 45 minuta na umjerenoj temperaturi.
Poslužite uz hljeb i jogurt.
Vijesti
OZBILJNA UPOZORENJA DELEGATA U DOMU NARODA PSBiH: Potiče se propadanje BHRT-a jer simbolizira državnost BiH
Prije 7 min0
Vijesti
NOVE SUMNJE NA IZBORNE NEPRAVILNOSTI: Na nekim mjestima svake 53 sekunde glasao jedan glasač
Prije 14 min0
Politika
DODIKOVA "ZVIJEZDA" OPET U CENTRU PAŽNJE, GORA OD STEVANDIĆA: Sama sebi daje riječ, opoziciji gasi mikrofone
Prije 14 min0
Regija
ISPOVIJEST ADVOKATICE KOJA JE U HAAGU BRANILA HRVATSKE GENERALE: "Užasavam se onog što je Šešelj radio prije ulaska u sudnicu"
Prije 23 min0
Gastro
NAPRAVITE GRAH PO OVOM RECEPTU: Crveni luk pred sami kraj kuhanja propržiti na ulju, pa dodati zajedno sa...
15. Dec. 20252
Gastro
OD KOGA ĆEMO NAUČITI TRIKOVE OD LAZANJAMA AKO NEĆEMO OD NJIH: Ovaj italijanski kuhar zanat je učio od svoje bake
16. Dec. 20250
Gastro
BRZI RUČAK SRIJEDOM: Danas pravimo tradicionalno tursko jelo s mljevenim mesom… (VIDEO)
17. Dec. 20250
Gastro
KAD VAM SE GOSTI IZNENADA NAJAVE: Napravite ovaj brzi, kremasti kolač bez pečenja - sa samo 10 minuta (VIDEO)
16. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.