PRIJEDLOG ZA DANAS: Napravite lisnatu štrudlu sa pestom i mozzarellom, ali prvo zagrijte...

(...) rernu na 180 stepeni.

  • Gastro

  • 21. Sep. 2024  21. Sep. 2024

  • 0

Sastojci:

paket lisnatog tijesta

nekoliko paradajza

mozzarella narezana

pesto

so i biber po ukusu

jedno žumance

malo pinjola

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.

2. Dok se rerna grije, razvaljajte lisnato tijesto i narežite krajeve.

3. Sredinu premažite pestom, pa na njega posložite paradajz izrezan na tanke kriške.

4. Posolite ih, a na njih stavite mozzarellu izrezanu na kriške koju također možete posoliti i pobiberiti.

5. Presavijte narezane trakice preko mozzarelle, pa tijesto premažite razmućenim žumancem i pospite pinjolima.

6. Pecite 20-25 minuta dok ne porumeni. Ukrasite svježim bosiljkom.

Savjet:

Mozzarella, vrsta mekanog italijanskog sira, blagog je, svježeg i mliječnog okusa. Glatke je teksture i bijele do blijedožute boje. Dobija se i od kravljeg i ovčijeg mlijeka. Elastične je strukture i bez kore. Sadrži visoki postotak vode. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...