Vijesti
VUČIĆ PRIZNAO ŠTA BI ZAUSTAVILO NAJAVLJENE SANKCIJE: "Nisam spreman!"
Prije 6 min0
(...) začina koji joj daju sjajan okus.
Gastro
04. Nov. 2024 04. Nov. 2024
0
Svestrano jelo u kojem možete uživati kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.
Sastojci:
2 veća patlidžana
100 gr prepolovljenih komada cherry paradajza
3 čehna bijelog luka, zgnječena
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
½ kašičice soli
1½ kašičice kumina u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke mljevene paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
3 kašike peršuna, sitno nasjeckanog
20 gr prženih badema u listićima
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200°C.
2. Izrežite patlidžane na malene kockice
Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherryjem, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim bijelim lukom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.
3. Pecite 30 minuta u rerni
Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu rernu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
4. Pospite listićima badema i peršunom
Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršunom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Kašikom premjestite u zdjelu i poslužite.
Prijatno!:)
Vijesti
VUČIĆ PRIZNAO ŠTA BI ZAUSTAVILO NAJAVLJENE SANKCIJE: "Nisam spreman!"
Prije 6 min0
Regija
SUBOTNJA MATINEJA IVANE KEKIN U ZAGREBU: "Ja sam doktorica znanosti, a moj suprug rock zvijezda, sve što smo..."
Prije 18 min0
Mini market
DAMIR NIKŠIĆ KRITIKOVAO (SVOJU) NAŠU STRANKU ZBOG "INSTRUKCIJA MEDIJIMA": "Živo me interesuje čija je ovo bila ideja"
Prije 27 min0
Politika
PODRŠKA IZ HRVATSKE: "Možda vam se nekada koraci čine spori, ali odluka EU o otvaranju pregovora sa BiH..."
Prije 41 min0
Gastro
BOSANSKA KUHINJA NIJE MEĐU 100 NAJBOLJIH U SVIJETU: Jest hrvatska i srpska, jesu "njihove" mantije, ajvar, roštilj...
13. Dec. 20241
Gastro
NAPRAVITE SARAJČICE: Izgledom podsjećaju na baklavu - prave se od istih kora i jednako su hrskave, a iznutra...
Prije 19h0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Za samo 10 minuta napravite vrhunske beskvasne pogače i iznenadite ukućane (VIDEO)
12. Dec. 20240
Gastro
U SLUČAJU DA SU RASPRODANI I DA IH BAŠ NIGDJE NE MOŽETE PRONAĆI: Kadaif-rezance napravite kod kuće i to...
12. Dec. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.