Društvo
NADBISKUP SVE IZNENADIO: "Ako me budu izabrali za papu, pobjeći ću na Siciliju"
Prije 26 min0
(...) začina koji joj daju sjajan okus.
Gastro
04. Nov. 2024 04. Nov. 2024
0
Svestrano jelo u kojem možete uživati kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.
Sastojci:
2 veća patlidžana
100 gr prepolovljenih komada cherry paradajza
3 čehna bijelog luka, zgnječena
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
½ kašičice soli
1½ kašičice kumina u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke mljevene paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
3 kašike peršuna, sitno nasjeckanog
20 gr prženih badema u listićima
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200°C.
2. Izrežite patlidžane na malene kockice
Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherryjem, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim bijelim lukom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.
3. Pecite 30 minuta u rerni
Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu rernu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
4. Pospite listićima badema i peršunom
Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršunom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Kašikom premjestite u zdjelu i poslužite.
Prijatno!:)
Društvo
NADBISKUP SVE IZNENADIO: "Ako me budu izabrali za papu, pobjeći ću na Siciliju"
Prije 26 min0
Regija
BEOGRADSKI ADVOKAT ČEDOMIR STOJKOVIĆ OTKRIVA: "Vučić nije bolestan, otkazani mu svi sastanci u SAD, vratio se posramljen iz Washingtona"
Prije 29 min0
Regija
NAVODNO MU POZLILO U SAD-u: Vučić pušten sa VMA
Prije 30 min0
Regija
U HRVATSKOJ STVARI IZMAKLE KONTROLI: Kreće velika akcija policije, trajat će cijelu noć!
Prije 36 min0
Gastro
PRAZNIK RADA JE MNOGIMA I PRAZNIK ZA NEPCE: Gust, zasitan i aromatičan grah napravljen po ovom receptu, idealan je za...
01. Maj 20250
Gastro
SAM SVOJ MAJSTOR: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
02. Maj 20250
Gastro
IZVRSNA SALATA U PROCESU DETOKSIKACIJE: Osvježavajuća je i puna začina, mediteranskog okusa...
Prije 15h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.