HiTec
MJERE SIGURNOSTI O KOJIMA JE POŽELJNO RAZMIŠLJATI: Ako baš morate dijeliti lozinku, učinite to na siguran način
Prije 4h0
(...) začina koji joj daju sjajan okus.
Gastro
04. Nov. 2024 04. Nov. 2024
0
Svestrano jelo u kojem možete uživati kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.
Sastojci:
2 veća patlidžana
100 gr prepolovljenih komada cherry paradajza
3 čehna bijelog luka, zgnječena
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
½ kašičice soli
1½ kašičice kumina u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke mljevene paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
3 kašike peršuna, sitno nasjeckanog
20 gr prženih badema u listićima
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200°C.
2. Izrežite patlidžane na malene kockice
Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherryjem, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim bijelim lukom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.
3. Pecite 30 minuta u rerni
Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu rernu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
4. Pospite listićima badema i peršunom
Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršunom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Kašikom premjestite u zdjelu i poslužite.
Prijatno!:)
HiTec
MJERE SIGURNOSTI O KOJIMA JE POŽELJNO RAZMIŠLJATI: Ako baš morate dijeliti lozinku, učinite to na siguran način
Prije 4h0
Kultura
ODGOĐENO SNIMANJE REMAKEA FILMA "HIGHLANDER": Razlog je povreda jednog od glumaca tokom...
Prije 4h0
Hronika
UŽASNE SCENE U KAFANI KOJU POSJEĆUJU UGLAVNOM BALKANCI: Ranjeni državljani Srbije
Prije 4h0
Vijesti
NEKA SE SPREMI STEVANDIĆ: Ruka pravde sporo ide — ali kad stigne, ona ne udara narod
Prije 4h0
Gastro
BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Na brzinu napravite poslasticu s istoka, poklanjamo recept...
11. Sep. 20250
Gastro
JAJA I ON: Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili da ni ne vole...
11. Sep. 20250
Gastro
BOLJI NEGO IZ SLASTIČARNE: Na brzinu napravite čokoladni kolač i iznenadite ukućane (VIDEO)
10. Sep. 20250
Gastro
BIVŠI KUHAR OTKRIO TAJNU: Sos iz slavnog McDonald's hamburgera možete napraviti i kod kuće
10. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.