Kultura
UZ CVIJET KAO SIMBOL: Evo šta je Goran Bregović napisao povodom 30. godišnjice genocida u Srebrenici
Prije 13 min0
(...) začina koji joj daju sjajan okus.
Gastro
04. Nov. 2024 04. Nov. 2024
0
Svestrano jelo u kojem možete uživati kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.
Sastojci:
2 veća patlidžana
100 gr prepolovljenih komada cherry paradajza
3 čehna bijelog luka, zgnječena
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, sitno nasjeckan
½ kašičice soli
1½ kašičice kumina u prahu
1 kašičica origana
1 kašičica slatke mljevene paprike
½ kašičice mljevenog korijandera
3 kašike peršuna, sitno nasjeckanog
20 gr prženih badema u listićima
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200°C.
2. Izrežite patlidžane na malene kockice
Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherryjem, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim bijelim lukom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.
3. Pecite 30 minuta u rerni
Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu rernu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
4. Pospite listićima badema i peršunom
Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršunom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Kašikom premjestite u zdjelu i poslužite.
Prijatno!:)
Kultura
UZ CVIJET KAO SIMBOL: Evo šta je Goran Bregović napisao povodom 30. godišnjice genocida u Srebrenici
Prije 13 min0
Mini market
NASTAVLJENA SRAMOTNA TRADICIJA: "E gospodo, s ovim žive Bošnjaci Srebrenice 11. jula, pošto se delegacije pod rotacijama..."
Prije 27 min0
Vijesti
STANJE NA CESTAMA: Čekanja na graničnim prelazima podložna su čestim izmjenama, a vozači imaju pristup...
Prije 39 min0
Svijet
DIVLJANJA I TORTURE IZRAELSKE VOJSKE SE NASTAVLJAJU: Palestinskim radnicima zabranili da poprave cjevovod, bez vode...
Prije 53 min0
Gastro
SEZONA JE TIKVICA: Evo jednostavan i brz recept za dane kad vam se baš ne kuha
09. Jul. 20250
Gastro
IDEALAN ZA POČETAK DANA: Ukusan doručak bogat hranjivim sastojcima
10. Jul. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN BISKVIT I JOŠ JEDNOSTAVNIJA KREMA: Napravite sve to za pola sata i uživajte u okusu ljeta
09. Jul. 20250
Gastro
EFIKASNO I PRIRODNO: Doručak koji pomaže mršavljenju i snižavanju holesterola
09. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.