Sport
NAKON LUDE NOĆI U MOSTARU: "Zrinjski" saznao imena potencijalnih protivnika u narednoj fazi takmičenja...
Prije 12 min0
(...) i prihvatljiv u svako doba dana i noći.
Gastro
07. Nov. 2024 07. Nov. 2024
0
Tiramisu je čuvena italijanska poslastica, a sama riječ u prevodu s italijanskog znači - podigni me. Ovaj kremasti klasik napravljen od kafe, maskarpone sira, jaja, šećera, kakaoa i piškota vremenom je postao jedan od omiljenih deserta ne samo u Italiji, već i u cijelom svijetu.
S obzirom na to da je jesen, tokom ovog godišnjeg doba možete uživati u neodoljivoj kremastoj rapsodiji uz jedinstveni recept za tiramisu s bundevom.
Inspirisan klasičnim italijanskim desertom i uz dodatak nježnog bundeva pirea i začina, ovaj tiramisu donosi bogate, sezonske arome u savršenoj slojevitoj deliciji.
Recept osvaja jednostavnošću i prepoznatljivim okusom, koji će, uz šolju kafe ili čaja, svakom zalogaju dati dozu topline.
Sastojci:
4 žumanca
pola šolje šećera
šolja guste pavlake
pola šolje pirea od bundeve
250 g maskarponea
pola kašike šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanilije
pola kašike začina od bundeve
dvije kašike kakaoa u prahu
12 piškota
1,5 šolja espreso kafe
Priprema:
1. Pomiješajte žumance i šećer i mutite mikserom oko tri minuta. Znaćete da je gotovo kada smjesa postane blijedožuta i više ne možete osjetiti šećer.
2. U mikseru pomiješajte gustu pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Mutite, zatim dodajte maskarpone, pire od bundeve i začin od bundeve i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
3. U posebnoj zdjeli pomiješajte smjesu od žumanaca sa smjesom kreme od maskarponea.
4. Zatim slažite desert. Lagano umočite piškote u espreso i stavite ih u čaše, zatim dodajte kremu i ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke. Posljednja u slaganju neka bude krema, preko koje ćete posuti kakao u prahu. Hladite najmanje četiri sata, a za najbolje rezultate ohladite preko noći.
Prijatno!:)
Sport
NAKON LUDE NOĆI U MOSTARU: "Zrinjski" saznao imena potencijalnih protivnika u narednoj fazi takmičenja...
Prije 12 min0
Vijesti
IZNENAĐENJE I U JANUARU: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana...
Prije 16 min0
Evropa
NJEMAČKI GRADOVI-BISERI PROPADAJU: Nekada su privlačili ljude iz cijelog svijeta, a danas su na rubu sloma!
Prije 5h0
Evropa
NAPETO U BRISELU: Maratonski sastanak još traje, razmatra se alternativni plan za finansiranje Ukrajine
Prije 5h0
Gastro
BRZI RUČAK SRIJEDOM: Danas pravimo tradicionalno tursko jelo s mljevenim mesom… (VIDEO)
17. Dec. 20250
Gastro
OD KOGA ĆEMO NAUČITI TRIKOVE OD LAZANJAMA AKO NEĆEMO OD NJIH: Ovaj italijanski kuhar zanat je učio od svoje bake
16. Dec. 20250
Gastro
KAD STE U ŽURBI I NEMATE VREMENA: Napravite domaću puru na tradicionalni način i oduševite ukućane…
Prije 22h0
Gastro
KAD VAM SE GOSTI IZNENADA NAJAVE: Napravite ovaj brzi, kremasti kolač bez pečenja - sa samo 10 minuta (VIDEO)
16. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.