Politika
BORENOVIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU POVODOM OSNIVANJA NOVOG POKRETA: "Ukrupnjavanje, objedinjavanje, transformacija i..."
Prije 4h0
(...) i prihvatljiv u svako doba dana i noći.
Gastro
07. Nov. 2024 07. Nov. 2024
0
Tiramisu je čuvena italijanska poslastica, a sama riječ u prevodu s italijanskog znači - podigni me. Ovaj kremasti klasik napravljen od kafe, maskarpone sira, jaja, šećera, kakaoa i piškota vremenom je postao jedan od omiljenih deserta ne samo u Italiji, već i u cijelom svijetu.
S obzirom na to da je jesen, tokom ovog godišnjeg doba možete uživati u neodoljivoj kremastoj rapsodiji uz jedinstveni recept za tiramisu s bundevom.
Inspirisan klasičnim italijanskim desertom i uz dodatak nježnog bundeva pirea i začina, ovaj tiramisu donosi bogate, sezonske arome u savršenoj slojevitoj deliciji.
Recept osvaja jednostavnošću i prepoznatljivim okusom, koji će, uz šolju kafe ili čaja, svakom zalogaju dati dozu topline.
Sastojci:
4 žumanca
pola šolje šećera
šolja guste pavlake
pola šolje pirea od bundeve
250 g maskarponea
pola kašike šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanilije
pola kašike začina od bundeve
dvije kašike kakaoa u prahu
12 piškota
1,5 šolja espreso kafe
Priprema:
1. Pomiješajte žumance i šećer i mutite mikserom oko tri minuta. Znaćete da je gotovo kada smjesa postane blijedožuta i više ne možete osjetiti šećer.
2. U mikseru pomiješajte gustu pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Mutite, zatim dodajte maskarpone, pire od bundeve i začin od bundeve i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
3. U posebnoj zdjeli pomiješajte smjesu od žumanaca sa smjesom kreme od maskarponea.
4. Zatim slažite desert. Lagano umočite piškote u espreso i stavite ih u čaše, zatim dodajte kremu i ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke. Posljednja u slaganju neka bude krema, preko koje ćete posuti kakao u prahu. Hladite najmanje četiri sata, a za najbolje rezultate ohladite preko noći.
Prijatno!:)
Politika
BORENOVIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU POVODOM OSNIVANJA NOVOG POKRETA: "Ukrupnjavanje, objedinjavanje, transformacija i..."
Prije 4h0
Show
"JESAM LI ZABORAVILA NEŠTO": Rita Ora je pozirala u toplesu, nosila samo traperice i... (FOTO)
Prije 4h0
Politika
POSKOK PISAO NERMINU NIKŠIĆU: Traže podizanje praga za korupcijske predmete sa 100.000 na 500.000 KM kako bi...
Prije 4h0
Sport
AHMED KRNJIĆ U FINALU WBC TURNIRA: Evo kako je odgovorio na pitanje za fizičku spremu, spomenuo je Bosnu (VIDEO)
Prije 4h0
Gastro
NAPRAVITE BRZO I JEDNOSTAVNO DOMAĆI KUKURUZNI KRUH: Najteži dio pripreme je čekanje da se...
17. Okt. 20250
Gastro
DOVOLJAN JE JEDAN SASTOJAK: I vaš će se krompir pretvoriti u kulinarsko iznenađenje, bilo da ga poslužite...
18. Okt. 20250
Gastro
SPORTSKI NUTRICIONISTA SAVJETUJE: Ovo jelo je idealno za osobe starosti preko 50 godina
17. Okt. 20250
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA PILETINU: Poznati kuhar iz Atlante otkriva kako da je savršeno ispržite
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.