Sport
IAKO NIJE STIGAO NA SPROVOD JOTI: Ronaldo jednim gestom pokazao svoju veličinu
Prije 23 min0
(...) umijesiti rukom.
Gastro
22. Nov. 2024 22. Nov. 2024
0
Sastojci:
500 gr faširanog mesa
100 gr sredine hljeba (natopljenog mlijekom)
1 veća glavica crnog luka
1 čehno bijelog luka
1 jaje
vegeta, so, biber, malo mljevene ljute paprike
prezla ili griz po potrebi
Paradajz sos:
2 glavice crnog luka (oko 100g)
1 čehno bijelog luka
Priprema:
1. U dubljoj šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crni luk. Dodati sitno isječeno čehno bijelog luka i narendanu mrkvu. Dinstati 5 minuta pa dodati sok od paradajza. Promiješati, dodati 3 kašike brašna, umiješati ih, pa naliti vodu. U sos dodati i kašičicu šećera kako ne bi bio kiseo zbog soka od paradajza. Ostavite da se krčka dok vi radite dalje.
2. Luk za ćuftete (i crni i bijeli) sitno isjeckati i propržiti na vrelom ulju. Propržen luk ostaviti da se malo prohladi, a onda ga ocijediti od ulja. Za to vrijeme, natopiti 100 gr sredine hljeba mlijekom (najviše 1 dl).
3. Meso, umućeno jaje, ocijeđen luk, ocijeđen hljeb i začine umijesiti rukom. Ukoliko smjesa nije dovoljno gusta, dodati prezle ili griza.
4. Nauljenim rukama praviti ćuftete i ređati ih u nauljen pleh. Peći 20 minuta na 200 stepeni.
5. Ćuftete ubaciti u sos i kuhati 10 do 15 minuta.
6. Poslužiti uz pire krompir, tjesteninu i sl.
Prijatno!:)
Sport
IAKO NIJE STIGAO NA SPROVOD JOTI: Ronaldo jednim gestom pokazao svoju veličinu
Prije 23 min0
Estrada
NACIONALISTIČKE PJESME KAO BIZNIS: Thompson će od Hrvata zaraditi 20 miliona eura
Prije 27 min0
Vijesti
PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U SREBRENICI: Vatrena stihija se približava kućama
Prije 35 min0
Hronika
JEZIV SLUČAJ U BiH: Veterinar optužen za nesavjesno liječenje pasa, mnogi uginuli
Prije 38 min0
Gastro
KAKO IZABRATI DOBRU I SOČNU LUBENICU: Pridržavajte se ovih 6 savjeta
03. Jul. 20250
Gastro
SAVRŠENA LJETNA NAMIRNICA: Rješava nadutost, podiže libido i smanjuje rizik od moždanog udara
03. Jul. 20250
Gastro
IDEALNO ZA DANE KADA NEMATE PUNO VREMENA, A ŽELITE SERVIRATI DOMAĆE: Napravite klasik poznat generacijama
03. Jul. 20250
Gastro
NA TRPEZARIJSKOM STOLU JE ZA DVADESETAK MINUTA: Ova salata je izvrstan način za iskoristiti...
Prije 22h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.