Regija
KOSOVSKI POLITIČKI ANALITIČAR NAJAVLJUJE: „Ne isključujem ni tenzije u Bosni i Hercegovini...“
Prije 7 min0
(...) umijesiti rukom.
Gastro
22. Nov. 2024 22. Nov. 2024
0
Sastojci:
500 gr faširanog mesa
100 gr sredine hljeba (natopljenog mlijekom)
1 veća glavica crnog luka
1 čehno bijelog luka
1 jaje
vegeta, so, biber, malo mljevene ljute paprike
prezla ili griz po potrebi
Paradajz sos:
2 glavice crnog luka (oko 100g)
1 čehno bijelog luka
Priprema:
1. U dubljoj šerpi, na zagrijanom ulju propržiti crni luk. Dodati sitno isječeno čehno bijelog luka i narendanu mrkvu. Dinstati 5 minuta pa dodati sok od paradajza. Promiješati, dodati 3 kašike brašna, umiješati ih, pa naliti vodu. U sos dodati i kašičicu šećera kako ne bi bio kiseo zbog soka od paradajza. Ostavite da se krčka dok vi radite dalje.
2. Luk za ćuftete (i crni i bijeli) sitno isjeckati i propržiti na vrelom ulju. Propržen luk ostaviti da se malo prohladi, a onda ga ocijediti od ulja. Za to vrijeme, natopiti 100 gr sredine hljeba mlijekom (najviše 1 dl).
3. Meso, umućeno jaje, ocijeđen luk, ocijeđen hljeb i začine umijesiti rukom. Ukoliko smjesa nije dovoljno gusta, dodati prezle ili griza.
4. Nauljenim rukama praviti ćuftete i ređati ih u nauljen pleh. Peći 20 minuta na 200 stepeni.
5. Ćuftete ubaciti u sos i kuhati 10 do 15 minuta.
6. Poslužiti uz pire krompir, tjesteninu i sl.
Prijatno!:)
Regija
KOSOVSKI POLITIČKI ANALITIČAR NAJAVLJUJE: „Ne isključujem ni tenzije u Bosni i Hercegovini...“
Prije 7 min0
Vijesti
NIJE NI DA SAMO ODLAZE: Cijeli jedan grad se odrekao državljanstva BiH
Prije 23 min0
Vijesti
ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ SIRIJE: Assadov režim uzvraća bombardiranjem civila u Idlibu dok pobunjenici napreduju....
Prije 31 min0
HiTec
UMJETNA INTELIGENCIJA JE MISTERIOZNA: Jedno jedino ime ChatGPT ne smije izgovoriti
Prije 35 min0
Gastro
PROKULICE PUNE VITAMINA: Napravite izvrsno varivo po ovom receptu, gdje dolazi do spoja...
29. Nov. 20240
Gastro
JELA OD RIBE MOGU BITI NEZGODNA ZA PRIPREMU: Ukoliko je duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u...
30. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE PILETINU U KREMASTOM UMAKU: Tikka masala klasik, jedno od najpopularnijih indijskih jela
01. Dec. 20240
Gastro
SAMO ZA ISTINSKE GURMANE: Livanjski sir prvi proizvod iz BiH upisan u Registar oznaka geografskog porijekla EU
29. Nov. 20241
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.