HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 4h0
Trebat će vam krupno mljeveni lješnici.
Gastro
11. Dec. 2024 11. Dec. 2024
0
Ako ste ljubitelj kestena ili još bolje kesten-pirea, evo recepta za roladu koja će vas oduševiti i okusom i izgledom.
Potrebni sastojci za biskvit:
pet jaja
pet kašika kristal šećera
pola kesice praška za pecivo
250 grama krupno mljevenih lješnika
Krema:
180 grama omekšalog putera
četiri-pet kašika šećera
500 grama kesten-pirea
Još je potrebno:
500 slatkog vrhnja za šlag
maline
Postupak pripreme:
1. Mikserom mutite na najjačoj brzini pet bjelanaca uz povremeno dodavanje pet kašika šećera.
2. Potom dodajte pola kesice praška za pecivo te tokom mućenja jedno po jedno žumance.
3. Onda dodajte i 250 grama krupno mljevenih lješnika.
4. Biskvit pecite na 180 stepeni.
5. Pečen i ohlađen biskvit zamotajte u kuhinjsku salvetu i stavite u frižider dok pripremate kremu.
6. Za pripremu kreme dodajte 180 grama omekšalog putera koji ćete miksati sa četiri do pet kašika šećera.
7. Potom dodajte 500 grama kesten-pirea i sve dobro mikserom sjedinite.
8. Miksajte 500 ml slatkog vrhnja za šlag u kojeg ćete dodati pola fila sa kesten-pireom.
9. Pola ostavite za još jedan premaz po biskvitu.
10. Prilikom slaganja na biskvit prvo stavite fil od kesten-pirea, friško kuhane maline sa malo šećera, pa na to tanji sloj šlaga.
11. Sve dobro zarolajte i čvrsto zamotajte u aluminijsku foliju.
12. Sutradan cijelu roladu premažite filom od kesten-pirea i šlaga.Roladu ukrasite o želji.
Prijatno!:)
HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 4h0
Kultura
QUENTIN TARANTINO JE SVE ANALIZIRAO I OBJASNIO: Kaže da su ovi filmovi označili kraj zlatnog doba Hollywooda
Prije 4h0
Politika
ENVER HALILOVIĆ O SAMITU U SKOPLJU: "Nažalost, Bosna i Hercegovina čak nije uspjela ni da ponudi..."
Prije 4h0
Hronika
TEŽAK UDES MOTOCIKLISTE IZ BOSNE I HERCEGOVINE U AUSTRIJI: Spasavao ga helikopter
Prije 5h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
Prije 13h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.