KRATKO I JASNO - PILEĆI PAPRIKAŠ: Staro jelo koje nas i dalje spašava usred sedmice kad ne znamo...

(...) šta bismo ručku.

  • Gastro

  • 05. Mar. 2025  05. Mar. 2025

  • 0

Sastojci:

5 kašika suncokretovog ulja

2 kašike glatkog brašna

1 glavica crvenog luka

300 gr pilećeg mesa (file, krilca, bataci)

1,5 l vode

1 kašika slatke crvene paprike

200 ml pasiranog paradajza

250 gr krompira

so

biber

Priprema: 

1. Napravite zapršku

Na ulju na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje pržite brašno dok ne posmeđi.

2. Dodajte ostale sastojke

Dodajte sitno nasjeckan luk, pileća krilca i file narezan na četiri komada da se brže skuha i zapržite sa svih strana. Dodajte paradajz, vodu, papriku, posolite i pobiberite po ukusu. Kuhajte oko 20 minuta pa dodajte krompir narezan na kocke.

3. Poslužite vruće

Kuhajte još 20 minuta. Kad je krompir omekšao, jelo je gotovo. Jedite dok je još vruće. A slatku crvenu papriku možete zamijeniti ljutom ako volite pikantniju hranu. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...