RADNIČKI, A NE VOJNIČKI, GRAH, KAO NA URANKU ZA PRVI MAJ: Ovo je recept za deset osoba

Što ga kuhate u većoj količini to je bolji.

  • Gastro

  • 02. Apr. 2025  02. Apr. 2025

  • 0

Sastojci:

8 glavica luka

3 paprike

6 pari pikantnih kobasica 

500 gr suhog mesa

500 gr suhih rebara 

1 lovorov list

1,5 kg mladog graha (može i suhi, ali ga namočite dan prije)

Zaprška:

3 kašike ulja

1 kašika brašna

Priprema:

1. Dinstajte povrće i suho meso

Propržite luk i svježu papriku, dodajte suho meso, a može i koje dimljeno rebro te pikantne kobasice narezane na kolutiće.

2. Dodajte grah

Kad se to sve popeče i dobije boju, nalijte vode toliko da sve to popuni i onda stavite grah - svježi ili mladi iz špajza.

3. Kuhajte

Neka se kuha lagano toliko dugo dok grah nije kuhan.

4. Posolite koliko je potrebno

Sad probajte pa ako treba dodajte soli. Iako je samo po sebi dosta slano jer dimljeni proizvodi već dosta slani. Ipak, ne želimo da bude preslano.

5. Dodajte zapršku

Napravite zapršku i ukuhajte je u grah. 

Prijatno!:) 

P. S. Vrsta mesa po želji. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...