IDEJA ZA LAGANI PROLJETNI RUČAK: Rižoto sa tikvicama, gotov za 20 minuta

Brz i hranjiv ručak!

  • Gastro

  • 14. Apr. 2025  

  • 0

Ovaj kremasti rižoto s tikvicama i pestom pravo je proljetno jelo koje osvaja laganošću i punim okusom. Bez mesa, ali bogat teksturom i aromom, savršen je za brz i hranjiv ručak kojem ne nedostaje ni elegancije ni utjehe.

Sastojci: 

1 šolja riže arborio
2 naribane tikvice
1 manja glavica luka
1 kašika maslaca
700 ml povrtnog temeljca
2 žlice pesta od bosiljka
50 g ribanog parmezana
maslinovo ulje

Priprema:

Na malo maslinova ulja popržite sitno sjeckani luk. Dodajte rižu, kratko je prepržite, zatim postupno ulijevajte temeljac uz miješanje. Predkraj dodajte naribane tikvice, maslac, pesto i parmezan. Poslužite odmah, uz dodatak svježeg bosiljka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...